Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prvního prosince je Světový den boje proti AIDS. V Liberci bude osvětová tramvaj

Světový den boje proti AIDS připadá na 1. prosince. Tento den budou v několika městech ČR včetně Liberce připraveny osvětové tramvaje. Zájemci mohou přispět zakoupením stužky, nechat si zodpovědět své dotazy od odborníků a také se nechat otestovat.

Osvětové tramvaje budou po dvouleté covidové pauze opět přístupné v Praze, Plzni, Ostravě a Liberci. Česká společnost AIDS pomoc navíc plánuje na začátku příštího roku v Liberci otevřít další ze svých pevných testovacích center.

Osvětovou akci organizuje Česká společnost AIDS pomoc za podpory Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou a Krajské hygienické stanice Liberec.

1. prosince bude možné navštívit tramvaj ve Fügnerově ulici, a to od 13:00 do 17:00. Dotazy týkající se HIV a AIDS zodpoví medici, preventisté i vyškolení dobrovolníci České společnosti AIDS pomoc. „Hosté dostanou preventivní balíčky a mohou také přispět na boj proti AIDS zakoupením odznáčku nebo žetonu se symbolem červené stužky. Výtěžek z prodeje půjde na preventivní aktivity České společnosti AIDS pomoc,“ uvedla v tiskové zprávě Markéta Kuklová.

Součástí akce bude také testování na HIV. Stačí přijít do sanitky provozované Českou společností AIDS pomoc, která bude v místech k dispozici po celou dobu. „Rychlotesty, které se v mobilním checkpointu používají, poskytnou výsledky během několika málo minut,“ doplnila Kuklová.

Novinkou na začátku roku 2023 bude pevné testovací místo v Liberci, které otevře Česká společnost AIDS pomoc ve spolupráci s Krajskou nemocnicí Liberec. „Checkpoint se bude nacházet v prostorách ambulance infekčního oddělení KNL na adrese Husova 357/10, Liberec, budova K,“ dodala Kuklová.

Česká společnost AIDS pomoc, z.s. je pacientská organizace působící v oblasti prevence HIV, která již 30 let poskytuje podporu lidem žijícím s HIV. Spolek mimo jiné poskytuje bezplatné a anonymní testování na HIV, syfilis a žloutenku typu B a C a internetové a telefonní poradenství.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto amfar.com

Štítky Liberec, HIV, AIDS, zdraví, nemoci, textování, pomoc, tramvaj, osvěta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvního prosince je Světový den boje proti AIDS. V Liberci bude osvětová tramvaj  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.