BK MLADA BOLESLAV
29. 11. 2022 | Jiří Souček

6. třída došla až do finále turnaje Frozen Cup v Třinci

Třinec – O víkendu 11.-13. listopadu se v Třinci uskutečnil čtvrtý ročník mezinárodního mládežnického turnaje pro hráče 6. tříd, Frozen Cup, kterého se účastnilo osm družstev. Formát zápasů byl „tradičně“ 2x20 minut, přičemž se v základní skupině každá dvacetiminutovka bodovala zvlášť jako samostatný zápas. Šesťákům se povedlo do play-off postoupit z prvního místa a dostali se až do finále, ve kterém podlehli družstvu HC Slavia Praha 3:5. Jednalo se o jedinou porážku v turnaji, která je bohužel čekala zrovna ve finále. K lepšímu výsledku nepomohlo ani dvojnásobné vedení ve finálovém zápase a tentokrát ani velká fanouškovská kulisa, která se před finále oblékla téměř kompletně do boleslavských barev a hnala celý tým, za pomoci neúnavného bubeníka, k vytouženému vítězství. Našim hráčům se dařilo také po individuální stránce, přičemž do All Stars týmu turnaje se dostal jak brankář Milan Kobrle, tak i útočník David Skořepa.

Základní část

V pátek se Bruslaři střetli nejprve s obávaným týmem HC Slavia Praha, kterého dvakrát udolali. Nejprve vcelku jednoznačně, potom už to bylo spíše vyrovnané utkání. Téhož dne změřili síly ještě se zahraničním týmem Slovan Bratislava. V prvním zápase nejprve o gól vyhráli. O výsledku druhého zápasu pak rozhodl až gól, který se podařilo soupeři vstřelit ve dvojnásobném oslabení, čímž náš tým ustál dosavadní herní tlak soupeře ve snaze vyrovnat.

V sobotu, před obědem, byl odehrán poslední dvojzápas ve skupině, a to s domácím týmem HC Oceláři Třinec. Opět na nás čekal další velmi dobrý soupeř s velmi kvalitní obrannou hrou a vynikajícím brankářem. Další dvě vítězství znamenali první místo ve skupině A bez jediného zaváhání a mohlo se čekat na čtvrtfinálového soupeře ze vzájemného duelu Hradec Králové a Hvězda Praha.

Výsledky:

BK Mladá Boleslav – HC Slavia Praha: 5:0, 5:3 (nejlepším hráčem utkání za BK: Jan Martin Hlinský)

BK Mladá Boleslav – HC Slovan Bratislava: 3:2, 6:3 (nejlepším hráčem utkání za BK: David Skořepa)

BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec: 2:1, 3:1 (nejlepším hráčem utkání za BK: Ondřej Kvaizar)


Play-off

Čtvrtfinálový soupeř, kterým se stala HC Hvězda Praha, byl v houževnatosti asi největším protivníkem. Ač náš tým vedl od první chvíle a v polovině zápasu 2:0, tak se soupeři podařilo dvakrát snížit na rozdíl jediné branky a výsledek byl otevřený až do konce.

Po postupu do semifinále na šesťáky čekal vítěz druhého čtvrtfinále. Stal se jím celek Třince, kterému se podařil obrat v utkání s vítězem skupiny B, týmem HC Košice.

Bruslaři vlétli do utkání parádně a hned v prvních minutách měli minimálně tři vyložené šance, které se jim bohužel nepodařilo využít. To domácí natolik posílilo, že hra i výsledek byl poměrně vyrovnaný až do konce první části. Až pět minut před koncem totiž zvýšili Bruslaři na 2:0 a hned po dalších pěti minutách v druhé části na 3:0. Zbytek zápasu pak už vcelku v poklidu dohráli a snažili se udržet brankářům čisté konto. To se nakonec povedlo a celek z města automobilů přidal ještě jednu branku.

Obdobně jako v semifinále Třinec, tak také ve finále nás čekal soupeř, se kterým jsme se již střetli v základní skupině. Byla jím Slavia Praha, která porazila v semifinále Slovan Bratislava 4:1. Zápas musel pohltit nejenom aktéry, ale i všechny podél hřiště, protože se od první vteřiny hrál hokej ve vysokém tempu. Navíc bylo vidět, že ani jeden z týmů nechce udělat nějakou fatální chybu, která by znamenala konec nadějí. Gólovou přetlačovanou začala až Mladá Boleslav, která se v 11. minutě ujala vedení 1:0, gólem Jana Martina Hlinského. Následovalo několik vyloučení, které Boleslavští přečkali. Stálo je to ale mnoho sil, čehož vzápětí vyrovnávacím gólem využil kapitán Jan Švejda a chvilku poté obrátil stav na 1:2 Matyáš Lukáč. Hra se poté přelévala ze strany na stranu a čekalo se buď na vyrovnání nebo navýšení skóre od Slavie. Nakonec se podařila zúročit další gólová přihrávka Marka Tomana a David Skořepa (nejlepší střelec týmu a turnaje) vyrovnal. Chvilku potom se konal další zvrat, tentokrát na stranu Boleslavi, Ondřej Poláček, 3:2. Boleslav začala mít víc ze hry a dokonce i v oslabení o jednoho hráče ujel ve dvojici útočník s obráncem, ale skórovat se jim nepodařilo. Vzápětí přišel 35 sekund před koncem první části další přísný trest a pro Bruslaře již druhé dvojnásobné oslabení.

To se podařilo sice ubránit, ale vzápětí vlastní chybou při střídání darovala Slavii možnost pokračovat v přesilovce 5 na 3. Tu již Bruno Wolf využil a srovnal na 3:3. Teď už to bylo kdo zkoho. Gólové rozhodnutí přišlo ve 34. minutě, kdy při hře 4 na 4 našel slávistický kapitán Jan Švejda pasem na střed hřiště Matyáše Lukáče, který svůj únik zakončil střelou pod horní tyčku a otočil tím znovu skóre na stranu sešívaných.

Po několika dalších minutách dostala také Mladé Boleslav možnost skórovat v početní výhodě a hned dvou hráčů. Bohužel téměř dvouminutovou přesilovku nedokázala zužitkovat a platilo staré pořekadlo "pokud nedáš v této herní situaci gól, nezasloužíš si vyhrát". Následné odvolání brankáře a skórování do prázdné branky již nic neřešilo. Bohužel Mladá Boleslav dokázala tři dvacetiminutovky se Slávii vyhrát, ale tu poslední prohrála a ta ji bohužel stála konečné vítězství v turnaji.


Výsledky:

Čtvrtfinále: BK Mladá Boleslav – HC Hvězda Praha: 3:2 (nejlepším hráčem utkání za BK: Marek Souček)

Semifinále: BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec: 4:0 (nejlepším hráčem utkání za BK: Sedrik Schwarz)

Finále: BK Mladá Boleslav – HC Slavia Praha: 3:5 (nejlepším hráčem utkání za BK: Jáchym Olša)

All Stars turnaje:

  • brankář Milan Kobrle (BK Mladá Boleslav)
  • obránci René Pazderník (HC Oceláři Třinec), Yaroslav Kornilov (HC Sparta Praha)
  • útočníci Michal Sersen (HC Slovan Bratislava), David Skořepa (BK Mladá Boleslav), Matyáš Lukáč (HC Slavia Praha)

Konečné umístění:

1. HC Slavia Praha

2. BK Mladá Boleslav

3. HC Oceláři Třinec

4. HC Slovan Bratislava

5. HC Sparta Praha

6. HC Hvězda Praha

7. Mounfield HK

8. HC Košice

Sestava BK Mladá Boleslav

Kobrle, Náhoda, Mensator – Souček, Poláček, Olša, Nedorost, Mucha, Šourek, Dvořák – Toman, Hlinský, Skořepa – Koza, Kvaizar, Schwarz – Růžička, Havlík, Lofaj, Svoboda

Trenéři: Václav Drábek, Marek Schwarz

Další články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.