Pavlova kampaň? Soubor prázdných hesel. Asi se bojí Nerudové, míní komentátoři

Petr Pavel

Už v lednu čekají Česko prezidentské volby. Mezi hlavní favority patří generál Petr Pavel, šéf hnutí ANO Andrej Babiš či ekonomka Danuše Nerudová. První jmenovaný však v poslední době podle průzkumů i bookmakerů postupně ztrácí svůj původní náskok. I o tomto „trendu“ diskutovali ve vysílání CNN Prima NEWS komentátoři Petr Kolář a Dalibor Balšínek. Obzvlášť Kolář si v případě kritiky Pavla nebral servítky.

„Doufám, že v této těžké době zvolíme člověka, který ví, jak se vypořádat s krizemi, nebude zmatkovat a ztrácet čas učením, dokáže odolat nátlaku, odpovědnosti a unést tího autority. Dokáže se také orientovat v mezinárodní diplomacii a vést složitá jednání. Moje strategie je jednoduchá – ukázat, že jsem člověk vhodný pro takovou práci,“ uvedl Pavel během úterního brífinku.

Mottem jeho kampaně je slogan: „Vést zkušeně a klidně v těžkých časech. Vraťme Česku řád a klid.“ A jak Pavlovu kampaň hodnotí političtí komentátoři?

„Jestli tohle dělá velký tým, tak neodvedl moc velkou práci. Jde o soubor banalit. Takových hesel napíše expert na PR pět do jedné minuty. Nedozvěděl jsem se z toho vůbec nic a nic mi to nedalo,“ kritizoval Petr Kolář z MF Dnes.

Účel úterního Pavlova brífinku příliš nepochopil ani Dalibor Balšínek z Týdeníku Echo: „Toto vystoupení skutečně nechápu. Jediné, co mě napadá, že jsou Pavel a jeho tým skutečně nervózní, že se na ně dotahuje Danuše Nerudová. Proto dělají takové kroky, jaké dělají.“

Celý rozhovor s komentátory Petrem Kolářem a Daliborem Balšínkem naleznete v úvodním videu.

Tagy: