Kritiky.cz > Filmy > Zajímavosti > Trilogie Annabelle

Trilogie Annabelle

0uFSjQ8JjR8
0uFSjQ8JjR8
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Aneb zdravá dávka duchařiny pro středně náročného diváka. Když je člověk zarputilý hororový fanoušek, je potřeba se občas podívat i na věci, do kterých se mu moc nechce. V mém případě to byla právě Annabelle. Že má film už 3 díly, jsem se také dozvěděl až těsně před zhlédnutím, a o to víc se mi nechtělo... Ale V zajetí démonů nám rád, Jeptiška také nebyla úplně zlá, a tak jsem se nakonec přemohl. 

Trochu jsem se bál, že to bude podobný blivazj jako tehdy panenka Chuckie. Že tam bude hračka pobíhat s nožem, vraždit lidi a nikoho nenapadne ji prostě nakopnout. Ale nakonec to bylo celkem v pohodě. 

Annabelle (2014)

První film byl milé překvapení. Propojení se sektou Charlese Mansona potěšilo, hned ze začátku nám tvůrci nadělili pár mrtvých, aby film mohl pokračovat jako klasická duchařina. Taková ta klišé, kdy jeden vidí nadpřirozené síly a nikdo mu nevěří, naštěstí moc nepřeháněli. Je to jedna z věcí, co mě přímo vytáčí, takže jsem byl rád za jiný směr zpracování. Panenka tam rozhodně nepobíhala s nožem a nikoho nekuchala. Velké plus. 

Hodnocení CSFD: 52%
Moje hodnocení: milé překvapení, slabě nadprůměrná duchařina 
Profil na CSFD

Annabelle 2: Zrození zla (2017)

Druhý film už tak milé překvapení nebyl. Vyšší hodnocení mě navnadilo, ale o to víc jsem byl zklamán. Šikana dětí v nějakém zapadákově v poušti prostě není důvod, proč se dívám na horory. Nějaké hezké scény tu sice byly, ječeli tam všichni poctivě, ale tak nějak jsem se nudil. 

Hodnocení CSFD: 68%
Moje hodnocení: Nuda. Špatné prostředí, film se zdál nekonečný. 
Profil na CSFD

Annabelle 3: Návrat (2019)

annabelle-3.jpg

Třetí díl sérii trochu vylepšil reputaci. Jenže... To už nebyl horor, to byla pohádka. Sice strašidelná, ale pořád pohádka. Když ve filmu nikdo neumře, tak to prostě nemůže být horor. Je pravda, že satánek, co se tam na chvíli objevil, byl solidní, ale i tak si stojím za svým verdiktem. Nicméně jako strašidelná pohádka to bylo fajn. 

Hodnocení CSFD: 57%
Moje hodnocení: Pohádka. Ale na poměry pohádek slušné. 
Profil na CSFD

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,23010 s | počet dotazů: 260 | paměť: 72062 KB. | 23.04.2024 - 08:08:15