Wolfsburg se s Krusem nemazal a kanonýra poslal na dlažbu ještě před otevřením zimního přestupového okna

Wolfsburg se s Krusem nemazal a kanonýra poslal na dlažbu ještě před otevřením zimního přestupového okna

Exreprezentant Německa Max Kruse už neodehraje za VfL Wolfsburg ani jednu bundesligovou minutu. Ve Volkswagen Areně, kde je doma právě sedmý tým tabulky, totiž tento týden definitivně skončil.

Stalo se tak i kvůli neshodám s hlavním trenérem VfL Niko Kovačem, což jeho předčasný odchod ještě uspíšilo a byť měl kontrakt až do konce ročníku 2022/2023, zelenobílé barvy opustil okamžitě.

Poslední start za vlky absolvoval v úvodu září a od té doby nehrál, což znamená, že v sezoně zasáhl pouze do pěti zápasů.

Jednapadesátiletý chorvatský kouč s minulostí v Eintrachtu, Monaku i Bayernu mu měl už podle dřívějších informací německého tisku vyčítat nedostatečnou soustředěnost a přístup k tréninkům.

U velezkušeného útočníka, který téměř tři měsíce nehrál a před časem si navíc přivodil svalové zranění, se tak na nic nečekalo a smlouva byla rozvázána ještě dlouho před otevřením zimního přestupového okna.

"Po našich upřímných a otevřených diskusích jsme se dohodli, že to bude nejlepší řešení pro všechny strany. Maxovi přejeme do budoucnosti všechno nejlepší," zaznělo z úst sportovního ředitele VfL Marcela Schäfer, jehož vyjádření vyšlo na vfl-wolfsburg.de.

Čtyřiatřicetiletého střelce s minulostí ve Werderu, St. Pauli, Freiburgu, M'gladbachu, Fenerbahce i Unionu Berlín, jehož si Wolfsburg pořídil letos v lednu za 5 milionů eur, čeká v nejbližší době hledání nové klubové adresy.

Alves: Mbappé je namyšlený a vůbec si neuvědomuje, že je dobrý jen díky spoluhráčům