Další způsob, jak ušetřit: Některé věci nemusíte kupovat, stačí si je výhodně vypůjčit!

Nakupovat je tak snadné, ovšem vydělat peníze je mnohem složitější. V dnešní době se asi každý z nás snaží ušetřit, můžeme šetřit na jídle, na energiích, na vytápění. Tipů, jak na běžných věcech ušetřit je celá řada. Co když ale potřebujete pořídit něco, co využijete jen jednou nebo párkrát do roka? Takové věci přece nemusíte hned kupovat, navíc, když nejde o zrovna malé položky. Víte, co všechno si můžete dnes půjčit? Nemusíte tak hned utrácet a za půjčení nezaplatíte tolik.

Vyzrajte na plesovou sezónu

Plesová sezóna ale i doba vánočních a firemních večírků je tady. Na takové společenské akce je potřeba sehnat i vhodné oblečení. Ne každému ale doma visí společenské róby, šaty nebo oblek či smoking. Pořízení večerní róby či pánského obleku není úplně nejlevnější. Sumy za společenské oblečení mohou dosahovat do výše několik tisíci korun a v předvánoční době je to podstatný zásah do rodinného rozpočtu.

Když k tomu ještě vezmete v potaz to, že společenské oblečení vám bude další rok jen ležet nehnutě ve skříni, je to docela zbytečné. Pokud si ale večírek nechcete nechat ujít, máte pozvánku na ples a nechcete ji zničit, vhodné oblečení si opatřit musíte. Zkuste si ho půjčit! Půjčoven se společenským oblečením je po celé republice mnoho, za půjčení takových šatů či obleku výrazně ušetříte, a navíc pokud půjdete třeba na dva večírky, můžete mít pokaždé jiné šaty. K tomu vám v salónu i poradí a pomohou vám vybrat vhodné šaty třeba i s doplňky.

Když chcete vyrazit na hory

V zimě se také jezdí na hory, děti chtějí jet na lyžařský zájezd se školou, a to také něco stojí. Pokud běžně nelyžujete a chcete si jen užít týden odpočinku na horách s rodinou nebo potřebujete vybavit děti na lyžařský výcvik se školou, nemusíte si všechno hned kupovat. Koneckonců to by pořádně provětralo vaši peněženku. Pořízení nového lyžařského vybavení včetně oblečení, lyží, helmy a bot se vyšplhá až do výše deseti tisíc korun a víc jen na jednu osobu.

Všechno si ale můžete půjčit. Půjčovny lyží a dalšího sportovního vybavení jsou i na horách přímo u sjezdovek, ale pokud si vybavení půjčíte předem v půjčovně ve vašem městě, ještě více ušetříte. Přímo na horách jsou i půjčovny znatelně dražší, což je logické. Půjčte si proto vybavení předem.

To se ale netýká jen lyží nebo snowboardů. Půjčit se dnes dá v podstatě jakékoliv sportovní vybavení. V létě si můžete půjčit třeba potápěčskou výstroj, elektrokoloběžku, kolo, elektrokolo, kajak, nafukovací člun a mnoho dalšího. Pokud si chcete vyzkoušet nějakou sportovní aktivitu, ale víte, že vybavení nebudete používat zrovna každý týden, jen si ho půjčte.

Když chcete vzít vánoční úklid z gruntu

Čeká vás předvánoční generální úklid domácnosti? Když si pozvete úklidovou firmu, opravdu nic neušetříte, naopak se pěkně plácnete přes kapsu. Chcete mít ale všechno dokonale čisté, potřebujete vyčistit koberce, sedací soupravu nebo je třeba umýt řádně okna? Jistě víte, že existují úklidoví pomocníci, se kterými je každý větší úklid hračka. Jenže stojí opravdu nemalé peníze.

I úklidové pomocníky si ale můžete jen vypůjčit. Techniku, která vám značně usnadní úklid domácnosti, si můžete půjčit za pár stokorun a domácnost s nimi vyčistíte jako nikdy před tím. Vypůjčit si můžete parní čističe, tepovač koberců, výkonný vysavač nebo čistič oken.

Stejně tak se dá vypůjčit i technika na údržbu zahrady. Zahradní pomocníci zaberou dost místa a jde o nákladné věci, takže si je nemůže dovolit každý. Potřebujete jen jednou za sezonu motorovou pilu, malý bagr nebo křovinořez? I takové vybavení si jednoduše půjčte.

U mnohých věcí můžete popřemýšlet nad nákupem, ale někdy se opravdu vyplatí si tyto věci jen vypůjčit. Koneckonců si tak můžete vyzkoušet, zda by vůbec mělo smysl je kupovat.

Zdroj foto: www.freepik.com

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *