Wellness přímo v lese. V Jeseníkách vyroste pětihvězdičkový resort za půl miliardy

V Jeseníkách v blízkosti obce Ostružná a lyžařského areálu Ramzová začala výstavba prémiového holiday resortu. Aparthotel Lesní stráně budují developerské společnosti DOMOPLAN a MyResorts, které patří do skupiny FIPOX. Společně s 54 apartmány nabídne služby pětihvězdičkového hotelu. Architekty projektu je Colllab studio, interiéry a wellness navrhlo studio Identity Design.

Součástí horského projektu o investičním objemu necelé půl miliardy korun bude také přírodní wellness centrum, jehož část je koncipována přímo v lese.

Aparthotel Lesní stráně
Aparthotel Lesní stráně
Aparthotel Lesní stráně
Aparthotel Lesní stráně
Aparthotel Lesní stráně
Aparthotel Lesní stráně

„Jeseníky jsou nádhernou oblastí, turisticky jednou z nejvyhledávanějších u nás. Chceme proto lidem nabídnout to pravé místo pro relaxaci, s celou řadou prvotřídních služeb – od concierge, recepce, zážitkové restaurace s barem, venkovních grill pointů až po lesní wellness. Poptávka po těchto typech holiday resortů, kde mají lidé možnost kdykoliv během roku strávit dovolenou ve vlastním apartmánu s veškerým klientským servisem, je rok od roku větší,“ popisuje zakladatel developerských společností Tomáš Vavřík.

Nahradí starý ski areál

Lesní stráně, které vznikají na místě bývalého ski resortu, nabídnou 54 apartmánů o dispozicích 1+kk až 3+kk. Necelá polovina z nich je určená k prodeji, zbylé budou po dokončení nabízeny k pronájmu prostřednictvím dceřiné společnosti DOMOPLAN Assets.

Samotní majitelé apartmánů získávají služby na úrovni pětihvězdičkového hotelu. Zajištěnou mají jejich údržbu po celý rok. Součástí služeb je také zajištění pronájmu nebo služby finančního a právního poradenství spojené s koupí, dále také propagace aj.

Areál horského resortu počítá také s kinosálem, společenskou hernou, dětským koutkem s herní místností nebo i venkovní workoutovou zónou s lezeckou stěnou, letním kinem či posezením s grill pointy.

Aparthotel Lesní stráně
Aparthotel Lesní stráně | Zdroj: DOMOPLAN

Wellness zóna ukrytá v srdci lesa

Vzhledem k horské poloze se přírodní prvky promítají do samotné podoby celého resortu. Interiéry společných prostor i jednotlivých apartmánů tvoří kombinace materiálů dřeva a betonu v podobě dřevěných lamel, tmavé břidlice, recyklované stavební suti nebo terazza. Unikátností, která doplňuje horský charakter resortu, je pak i wellness zasazené do nitra přírody.

„Lesní wellness se skládá z pěti privátních domků a rituální sauny. V každém z nich je jiná procedura od aromaterapie, masáží až po bylinné koupele. Každý z nich také odkazuje na jeden z hlavních přírodních elementů – oheň, zemi, kov, vodu a dřevo. Hranici mezi interiérem a lesním prostředí stírají velkoformátové prosklené stěny,“ popisují koncept přírodního wellness hlavní designérky Lesních strání Dagmar Fredholm Zvoníčková a Ivana Linderová ze studia Identity Design.

Další část wellness centra se zážitkovým bazénem, třemi druhy saun, masážní místností a fresh barem se nachází uvnitř aparthotelu.

Aparthotel Lesní stráně
Aparthotel Lesní stráně | Zdroj: DOMOPLAN

Solární panely i zelené střechy

Kromě zelených střech budou mít Lesní stráně i vlastní fotovoltaiku, bateriové úložiště pro akumulaci, tepelná čerpadla nebo dobíjecí stanice pro elektromobily a jízdní kola. Až 50 procent spotřeby budou pokrývat právě obnovitelné zdroje energie.

Takto vyrobená energie bude směřovat na zajištění společných prostor nebo i provoz wellness centra, jehož bazén bude navíc vyhříván za pomoci tepla z kuchyňského provozu. Se zpětným využitím se počítá také u dešťových a odpadních vod z apartmánů.

Aparthotel Lesní stráně jsou dalším projektem, který společnosti DOMOPLAN a MyResorts společně v Jeseníkách připravují. Již dříve realizovaly horské apartmány Filipovice, které byly v roce 2018 oceněny jako Realitní projekt roku Olomouckého kraje.

V jejich sousedství pak plánují i Starou poštu, prémiový aparthotel v prvorepublikovém stylu. Výstavbu dalšího aparthotelu Bukovka, moderního zimního střediska alpského typu, pak chystají v Orlických horách nedaleko lyžařského resortu Červené Vody.

red