Na co se těšit v prosinci: Do Prahy dorazí Nightwish, Uriah Heep i Anastacia, Michal Prokop s Framus Five oslaví narozeniny a Vypsaná fiXa zakončí turné

Vydáno 30.11.2022 | autor: Andrea Štipčáková

Konec roku se blíží, v prosinci se můžeme těšit na pořádnou nálož nejen živé muziky. Oči a hlavně uši všech metalových fanoušků směřují k 21. prosinci, kdy do beznadějně vyprodané O2 areny dorazí Nightwish. Ze zahraničních umělců Česko navštíví rovněž Uriah Heep, Anastacia nebo Badflower. Cocotte Minute vyrazí na tradiční vánoční turné, Michal Prokop a Framus Five oslaví 55 let na scéně, Post-It zahrají v Paláci Akropolis a Vypsaná fiXa a Marpo zakončí svá podzimní turné. Zavzpomínáme také na Ennia Morriconeho, a to prostřednictvím tribute koncertu, který povede jeho syn Andrea.

Na co se těšit v prosinci: Do Prahy dorazí Nightwish, Uriah Heep i Anastacia, Michal Prokop s Framus Five oslaví narozeniny a Vypsaná fiXa zakončí turné Na co se těšit v prosinci: Do Prahy dorazí Nightwish, Uriah Heep i Anastacia, Michal Prokop s Framus Five oslaví narozeniny a Vypsaná fiXa zakončí turné

Anastacia
Praha, O2 universum
2. 12. 2022

Už 2. prosince dorazí do Prahy v rámci svého turné The 22nd Anniversary hvězdná Anastacia. Jak již název šňůry napovídá, zpěvačka v O2 universum bude oslavovat dvaadvacet let své kariéry. Fanoušci se proto mohou těšit na její největší hity jako Left Outside Alone, Sick and Tired nebo I'm Outta Love. Toto turné je první interpretčino od roku 2018, kdy vyrazila na podporu alba Evolution. Tehdy vystoupila nejen ve Foru Karlín, ale také v Olomouci.

LIVE: Anastacia by se svým hlasem utrhla i skálu

Cocotte Minute
Turné
2. – 17. 12. 2022

Cocotte Minute vyráží po třech letech předvánočně „kohlledovat“. Fanoušci se mohou těšit na tradiční řežbu, kterou loni nahradily akustické koncerty a rok předtím kvůli koronaviru stream. „Po třech letech jedeme zas konečně na normální vánoční tour. Těšíme se strašně. A podle toho, jak vypadaj zatím předprodeje, tak se těší i slušná masa fans. Co víc si přát,“ říká frontman Zeller. Sestava příznivcům nabídce také aktuální singl Řeka. Navštíví Brno, Frýdek-Místek, Kutnou Horu, Plzeň, Prahu a Liberec.

Uriah Heep
Praha, Forum Karlín
10. 12. 2022

Legendární Uriah Heep mají padesát let. A jak jinak kulatiny oslavit než s fanoušky. Sestava proto vyrazila na turné, na kterém se 10. prosince zastaví také v České republice. „Konečně můžeme oslavit naše 50. výročí, když jsme opustili „Lockdown a jdeme do ‚Rockdownu‘. Je to sice o dva roky později, než to mělo být, ale díky tomu je oslava ještě výjimečnější. Mocní ‚Heep‘ jsou stále ‚Eavy, still‘ Umble a tak hrdí na tento úspěch. Těšíme se, až budeme na cestách, tvrdě s vámi rockovat a sdílet tuto oslavu s našimi úžasnými fanoušky,“ zve sestava do Fora Karlín.

Badflower
Praha, Fuchs2
11. 12. 2022

Badflower se vrací do Prahy. Od svého vzniku v roce 2014 sdíleli Badflower pódia s Cage the Elephant, Soundgarden nebo Ghost. Třikrát obsadili první příčky hitparád s hity The Jester, Heroin a Ghost s jejich kritikou uznávaného debutového alba OK, I’M SICK. Frontman Badflower Josh Katz se při uchopení mikrofonu proměňuje na stroj poháněný emocemi a s nefiltrovanou intenzitou nabízí probuzení mysli a těla díky energii, kterou celá kapela vyzařuje. Do Fuchs2 dorazí už 11. prosince.

Michal Prokop a Framus Five
Praha, Velký sál Lucerny
16. 12. 2022

Michal Prokop a Framus Five oslaví už 16. prosince pětapadesát let na scéně. Svým fanouškům v tomto předvánočním čase zpříjemní večer notnou dávkou muziky, přičemž se mohou těšit na jejich nejznámější písně i skladby z nejnovější desky Mohlo by to bejt nebe… Jako hosté ve Velkém sále pražské Lucerny vystoupí Dan Bárta a Cirkus Ponorka, sólový projekt Honzy Ponocného.

Michal Prokop a Framus Five oslaví 55 let na scéně, na vánoční koncert si pozvali Dana Bártu a Circus Ponorka

Post-It
Praha, Palác Akropolis
17. 12. 2022

Post-It chystají další vánoční mejdan. Tentokrát se uskuteční 17. prosince v prostorách pražského Paláce Akropolis. Během koncertu představí aktuální EP Co tě neposílí, to tě zabije. Na balkoně bude připravený dětský koutek, kam budou mít přístup pouze rodiče s dětmi. Ty dostanou také malý dárek od kapely. Jako host vystoupí Walkmanz, pro kterou bude akce završením letošní sezóny.

Ennio Morricone
Praha, O2 arena
19. 12. 2022

Ennio Morricone – The Official Concert Celebration bude velkolepá hudební událost, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone. Taktovky se ujme jeho syn Andrea Morricone. Program bude zahrnovat ikonické filmové melodie a scény i dosud nepublikované záběry Maestra a jeho slavných spolupracovníků.

Nightwish
Praha, O2 arena
21. 12. 2022

Těsně před Vánocemi ovládne O2 arenu finská symphonic-metalová legenda Nightwish. Ta má přichystanou ke své desce Human II: Nature grandiozní megashow plnou pyroefektů a jedinečného stage designu. Speciálním hostem šňůry budou cyber draci Beast in Black, vystoupí také metalová banda Turmion Kätilöt.

RECENZE: Nightwish sluší písňová forma, s experimenty si náročného posluchače nezískají

Vypsaná fiXa
Praha, Velký sál Lucerny
22. 12. 2022

Vypsaná fiXa na podzim vyrazila na turné k desce Kusy radosti. V rámci dvouhodinového setu představovala fanouškům novinky, zahrála jim ale také ověřené hity. Na cestách navštívila už devět měst, nyní má před sebou desáté – hlavní město Prahu. Ve Velkém sále Lucerny vystoupí Márdi a spol. 22. prosince, s sebou si sestava přiveze manažera Wóďu, který jí dělá na šňůře předskokana.

Marpo & Troublegang
Praha, Lucerna Music Bar
22. 12. 2022

Marpo a Troublegang na podzim vyrazili na turné Back to the Roots, v rámci kterého se, jak název napovídá, vrátili do klubů ve staré sestavě – bez kytar a bubnů.    Krátce před Vánocemi se zastaví také v pražském Lucerna Music Baru, kde zazní jak nové věci, tak hity. „Voláme všechny die hard fans, doražte na mejdan, vemte vlajky, vyražte do ulic a pojďte s náma znovu ukázat, kdo tady má největší kotel,“ zve sestava.

Marpo se v Plzni vrátil ke kořenům

Text: Andrea Štipčáková, foto: Lukáš Zima, Jaroslav Noska, Milan Říský, Martin Hanáček
Témata: Nightwish, Uriah Heep, Anastacia, Badflower, Cocotte Minute, Michal Prokop, Framus Five, Post-It, Vypsaná fiXa, Marpo, Ennio Morricone

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít