Přejít k hlavnímu obsahu
Leon -

Komba Fender Mustang LT40S a Pro Junior IV SE

Fender připravil pro kytaristy kompaktní modelingové kombo Mustang LT40S, určené především pro domácí cvičení, nahrávání či decentnější jamy. Aparát s jednoduchou editací obsahuje vše, co začínající hráč potřebuje k dosažení zvuků pokrývajících všechny žánry, a k dispozici je samozřejmě i software Fender Tone LT, rozšiřující možnosti tohoto modelu. Druhou novinkou z produkce kalifornské značky je aktualizované celolampové kombo Pro Junior IV SE (Special Edition) zařazené do limitované série.

Stereofonní Fender Mustang LT40S o výkonu 40W s dvojicí čtyřpalcových firemních full-range reproduktorů, uzavřenou konstrukcí a zadním kulatým bassreflexem má veškeré ovládací i konektivní prvky umístěny na horním panelu. Kromě vstupů pro nástroj a footswitch zde najdeme minjackové zdířky sluchátek a Aux In a také port micro USB pro připojení k počítači.

Potenciometry gainu, třípásmových korekcí a masteru doplňuje čtveřice tlačítek (menu, tap tempo, tuner atd.), malý displej a rotační enkoder. Vybírat lze z řady přednastavených presetů, dvacítky modelingů různých zesilovačů, samozřejmostí je rychle přístupná efektová sekce atd. Oficiální česká cena se pohybuje okolo 5500 Kč.

Oblíbené elektronkové kombo Fender Pro Junior IV je nyní dostupné také ve speciální sérii nesoucí označení Pro Junior IV SE, které je oproti standardnímu provedení s reproduktorem Jensen P10R osazeno desetipalcovým měničem Fender Special Design, jenž podle slov výrobce nabízí vyvážený, dostatečně hutný zvuk s brilantními výškami.

Kromě toho dostal tento model upravený předzesilovací okruh, šasi je potaženo černým vinylem doplněným stříbrnou tkaninou chránící reproduktor a má chromovaný ovládací panel s červenou diodou. Koncová sekce o výkonu 15 W je postavena na dvojici lamp EL84 a v preampové části najdeme stejný počet elektronek 12AX7.

Stejně jako u starší varianty bylo využito přímočaré ovládání v podobě potenciometrů Volume, Tone, a funkce Power a Standby obstarává jeden páčkový spínač. Lehce přenosné kombo o rozměrech 36.8 x 38.7 x 22.2 cm a hmotnosti cca 10.4 kg je v českých obchodech dostupné za cenu atakující hranici 10700 Kč.

Tagy Fender Komba Fender Mustang LT40S Komba Pro Junior IV SE

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám prosím vědět na e-mail redakce@frontman.cz.

Leon
Ve Frontmanu jsem zodpovědný především za sekci novinek a článků o pódiovém a studiovém gearu známých muzikantů. Léta hraju na kytaru v různých kapelách a tento krásný nástroj také vyučuju.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY