Jak vybrat zimní čepici, která vám bude slušet? Řiďte se tvarem obličeje

Přidat na Seznam.cz

Venku začíná přituhovat, a je tedy na čase se porozhlédnout po zimní čepici. Jak ale vybrat takovou, která nejen, že zahřeje, ale zároveň vám padne jako ulitá? Pomůže vám, když se budete řídit tvarem vašeho obličeje.

Oválný tvar obličeje

Pokud máte, milé dámy, symetrický obličej s bradou a čelem v ideální vzdálenosti, gratulujeme. Jste majitelkou oválného obličeje, a slušet vám budou téměř všechny druhy čepic. Přeci jen musíme vyzdvihnout jeden druh, a to vypasovaný kulich. V něm bezpochyby zazáříte! Jen si dejte pozor, aby vám dobře padnul, jinak by vám mohl zbytečně prodlužovat obličej, píše web Svět ženy.

Srdcový tvar obličeje

Máte výrazné lícní kosti, široké čelo a úzkou špičatou bradu? Pak je váš obličej srdcového tvaru. Ostré úhly vašeho obličeje krásně zjemní čepice s volnými tvary, ale také tzv. beanie čepice, barety nebo třeba beranice.

Čtvercový tvar obličeje

Jestliže je váš obličej hranatý a do tvaru čtverce, vybírejte si čepice, které jej opticky zúží. Vyhnout byste se měla příliš přiléhavým čepicím. Skvěle bude vypadat například zimní klobouk, který nejen, že padne tvaru vašeho obličeje, ale navíc vypadá elegantně.

Kulatý tvar obličeje

Jste majitelkou kulatého nebo silnějšího obličeje? To poznáte podle toho, že jsou kontury vašeho obličeje jemné a ženské a máte kulatější bradu, radí web inStory. V takovém případě zvolte čepici, která váš obličej opticky protáhne. O to se postarají asymetrické čepice nebo třeba čepice s kšiltem. Slušet vám budou ale i našikmo šité barety nebo čepice z vlny. Obepnutým a příliš přiléhavým čepicím se obloukem vyhněte.

Dlouhý obličej

Dlouhému a štíhlému obličeji sluší čepice s velkým ohybem či lemem. Báječně vypadají také široké zimní čelenky nebo čepice z umělé kožešiny. Raději se však vyhněte kulichům s babulí a volným čepicím, které by vás obličej opticky prodloužily.

Zdroje: Svět ženy, inStory