Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je vytvořen v rámci mediální spolupráce.
30. listopadu 2022 8:51
Čas čtení 1:55
Martin Adam Pavlík

Z dětského pokoje až po 15tisícový kotel. Kontrafakt vystoupí v pražské O2 areně

Z dětského pokoje až po 15tisícový kotel. Kontrafakt vystoupí v pražské O2 areně
Zdroj: Kontrafakt/propagační materiál
HUDBA RAP
Uložit Uložené

Rytmus, Ego a Anys míří do O2 areny!

Rapové trio Kontrafakt, které tvoří Rytmus, Ego a Anys, vystoupí 23. září 2023 v pražské O2 areně. Koncert bude velkolepou oslavou výročí kapely.

„Když jsme se v roce 2003 poprvé objevili na obrazovkách s hitem ‚Dává mi, možná i u tebe doma‘, ani jsme netušili, že o 20 let později se opět jako první česko-slovenská rapová crew objevíme s koncertem v legendární O2 areně v Praze,“ píše Kontrafakt v prohlášení. K akci vydal i video teaser.

„Prošli jsme spolu všechny etapy od kazet na školách, vypálených cédéček schovaných před rodiči, YouTube éry až po dnešní dobu sociálních sítí. Kdysi jsme vyrůstali v panelácích, teď budeme mít na koncertě stejně vysokou LEDku. Přesně tak vysokou jako osmipatrová bytovka. A to je jen to nejmenší, co vás čeká,“ dodávají členové crew.

Hudebníci chtějí v Praze přepsat historii živých koncertů. Aby to bylo pro všechny fanoušky nezapomenutelné, spojili síly se světoznámým stage designérem Martinem Hruškou, který je podepsán pod těmi nejvýraznějšími a nejvelkolepějšími show, a to nejen v Česku.

Doporučeno
Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD 19. dubna 2024 15:00

Hruška pro kapelu vytvoří design pódia. Ten bude úzce propojen se záhadným černo-červeným symbolem, který Rytmus už nějakou dobu propagoval na sociálních sítích. Jedná se o promyšlený umělecký koncept. „Dvojitý kříž se v heraldice nazývá arcibiskupský nebo patriarchální a jeho svrchní břevno se často chápe jako zjednodušený tvar nápisu na Ježíšově kříži,“ přiblížil designér.

 

Kontrafakt symbol
Zdroj: Kontrafakt

 

„K nám tato varianta přišla s Cyrilem a Metodějem. Vychází z tradičního latinského kříže, který zná každý křesťan, ale v horní části má jedno kratší břevno navíc. To symbolizuje tabulku, kterou nechal Pilát Pontský připevnit nad hlavu ukřižovaného Ježíše Krista,“ pokračuje Hruška.

Vysvětluje, že dvouramenný kříž se pojí se svobodou a s křesťanstvím, přičemž tento nový symbol z tohoto symbolu vychází a můžeme si ho vysvětlovat mnoha způsoby. Známý designér si symbol sám interpretuje jako symbol svobody a boje proti lžím, podvodům světa ve jménu církví a utrpení lidí, jako byli Johanka z Arku nebo Ježíš Kristus. Ten byl podle něj zabit za svou pravdu, protože se nehodila vrchnosti a mocným, kteří manipulovali s lidmi ve vlastním zájmu.

„V naší interpretaci je slovenský národní kříž, který vždy v historii byl na straně svobody a dobra. Už nechceme, aby se manipulovalo s lidmi po celém světě. Chceme svobodu, chceme beztrestně říkat své názory, chceme žít v míru a lásce. Nestavíme se za žádnou politickou stranu. Zdravý tradiční a spravedlivý svět. Toto je význam našeho symbolu,“ dodává Hruška. Červená barva prý symbolizuje celou historii, která je podložena krutostí a krví obyčejných slušných lidí na celé planetě. 

Doporučeno
Paranoia se někdy vyplatí. Yzomandias odměnil fanoušky EPčkem, na kterém se konečně hudebně posunul Paranoia se někdy vyplatí. Yzomandias odměnil fanoušky EPčkem, na kterém se konečně hudebně posunul 15. dubna 2024 14:00

„Všichni naši bratři a sestry a jejich děti, kteří jste odrostli na našich zásadních albech, jako jsou ERA, Polibek na rozloučenou a Navždy, přijďte za námi oslavit další rapový milník,“ lákají na koncert členové Kontrafaktu. Lístky tě vyjdou od zhruba 990 do 2 490 korun, zakoupit si můžeš i takzvaný VIP Experience lístek, který je však v ceně až téměř 50 tisíc korun. Link na předprodej najdeš na tomto odkazu.

Kontrafakt
Zdroj: Kontrafakt
Domů
Sdílet
Diskuse