Přejít k hlavnímu obsahu
Leon -

Lux Æterna: pilotní singl nového alba Metalliky

Skladba s latinským názvem Lux Æterna (věčné světlo), který pro svá díla v minulosti použila také řada filmařů a muzikantů (např. W. A. Mozart: Requiem Dmi), je první ochutnávkou nového alba Metalliky s titulem 72 Seasons, jež by mělo vyjít u kapelového labelu Blackened Recordings 14. dubna příštího roku. Na v pořadí už jedenáctém studiovém počinu kalifornského kvarteta se opět podílel producent Greg Fidelman, pod jehož vedením vznikala také předchozí deska Hardwired... to Self-Destruct z roku 2016.

Lux Æterna, podpořená klipem režiséra Tima Saccentiho, má všechny prvky poctivého thrash metalu a pokud se i zbytek materiálu ze 77 minut dlouhé novinky ponese v podobném duchu, tak se fanoušci rané tvorby Metalliky mají na co těšit. Zároveň s premiérou pilotního singlu kapela oznámila termíny i koncepci chystaného turné M72 (období 2023 / 2024) – v každém městě, které Metallica navštíví, odehraje v identické aréně dva večery, ovšem se zcela odlišnými setlisty i předkapelami. Detaily týkající se nadcházející evropské a severoamerické části koncertní šňůry najdete zde.

Tagy Metallica

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám prosím vědět na e-mail redakce@frontman.cz.

Leon
Ve Frontmanu jsem zodpovědný především za sekci novinek a článků o pódiovém a studiovém gearu známých muzikantů. Léta hraju na kytaru v různých kapelách a tento krásný nástroj také vyučuju.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY