Pekarová Adamová: Nechme se očkovat proti chřipce

Zaměstnanci Parlamentu i poslanci a senátoři se nově mohou v průběhu listopadu a prosince nechat ve sněmovní ordinaci očkovat proti chřipce. Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová se na místě nechala naočkovat mezi prvními. Zákonodárci si současně kladou za cíl šířit osvětu směrem k široké veřejnosti.

30. 11. 2022

Zaměstnanci i volení zákonodárci Poslanecké sněmovny a Senátu Parlamentu ČR mají od dnešního dne do 9. prosince možnost nechat se přímo ve sněmovní ordinaci očkovat proti chřipce. Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová na místě očkování podstoupila hned mezi prvními.

„V důsledku vleklé pandemie nemoci covid-19 se otázka očkování proti chřipce výrazně upozadila. Chřipka je tu ale stále s námi a bez rozdílu postihuje všechny věkové skupiny. Dobrovolné očkování je nejúčinnějším opatřením proti tomuto onemocnění i vážným zdravotním komplikacím, které s sebou může nést," uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Vyhrazené dny na očkování jsou vždy v úterý a ve středu. Konkrétní termíny a časy jsou uveřejněny a budou průběžně aktualizovány na oficiálních webových stránkách obou komor tuzemského zákonodárného sboru.

„Minulý týden jsem si udělal pár minut čas a nechal se naočkovat. Doporučuji to všem. Česká republika se dlouhodobě potýká s dramaticky nízkou proočkovaností proti chřipce. Důvodem je zejména mylný dojem občanů, že chřipka je banální onemocnění. Přitom každoročně postihuje statisíce lidí a má průměrně každý rok na svědomí až 1 500 životů. Prosím, očkujme se. Jde o nejúčinnější způsob ochrany nejen před chřipkou," doplnil ministr zdravotnictví ČR Vlastimil Válek.

Ministerstvo zdravotnictví je partnerem kampaně „Chřipka se nikdy nevzdává", která má za cíl občanům připomenout, že chřipka je virové onemocnění, které není radno podceňovat, a že nejúčinnější ochranou proti němu je právě očkování. Více informací naleznete na www.ockovani-chripka.cz.

(celou tiskovou konferenci můžete shlédnout zde)

Jan Kocourek, TIskový mluvčí TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme