Dobrovolní hasiči jsou pro chod obcí nepostradatelní
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Proboštov – Výstavu jako poděkování dobrovolným hasičům Proboštova za jejich dlouholetou práci je instalovaná ve vestibulu proboštovské radnice. Na výstavě jsou k vidění fotografie z různých oblastí činnosti, kterým se proboštovští hasiči v čele se svým dlouholetým velitelem Ivo Seidlem věnují. Výstavu připravila místní kronikářka Jana Sedláková a je možné si ji prohlédnout v úřední dny a hodiny.

Zastoupené mezi vystavenými fotografiemi jsou například snímky z účasti hasičů při letošním požáru v Hřensku. Tam zasahovali od 25. července do 5. srpna s jedinou dvoudenní přestávkou na opravu techniky. Kromě výjezdu k požárům pomáhají hasiči při organizování nejrůznějších společenských akcí v obci, kde mimo jiné dohlížejí na bezpečnost návštěvníků. Proboštovská jednotka dobrovolných hasičů je na základě smlouvy k dispozici i obyvatelům Novosedlic.

0112hasicitpkz2

Foto: Ilona Kaulfuss

V poslední době přibylo vlivem horkých a suchých letních dní lesních požárů. Letos hasiči z Proboštova zasahovali například u požáru lesního porostu u pily ve Vrchoslavi. Pomáhají i v případech výskytu vichřice, bouří nebo prudkých dešťů zachraňovat majetky, zdraví a životy. Odstraňují popadané větve z komunikací, zajišťují průjezdnost silnic, čistí od nánosů vodní toky a v době pandemie prováděli dezinfekci veřejných budov a autobusových zastávek.

0112hasicitpkz3

Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru