Berani prohráli ve Frýdku-Místku, Vsetín otočil duel v Praze se Slavií

Hokejisté Zlína (modré dresy) nyní neprožívají zrovna vydařené období. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN - Hokejisté Zlína v Chance lize dál ztrácejí důležité body. Berani podlehli Frýdku-Místku podruhé v sezoně, tentokrát 1:2 a dál se krčí ve spodní polovině tabulky. Ze zisku tří bodů se naopak radují Valaši, kteří otočili duel s pražskou Slavií.

Středeční duel mezi Frýdkem-Místkem a Zlínem se rozhodl v 56. minutě, kdy se prosadil po chybě hostující defenzivy polský útočník Lyszczarczyk. Hostům trefa Hejcmana k bodům nestačila.

Utkání bylo hodně bojovné a vyrovnané, možná by mu slušela spíše remíza. My jsme měli během zápasu hodně vyloučených, což nás stálo množství sil. Pak jsme po chybě pět minut před koncem inkasovali, pak už nám nezbyl žádný čas, abychom se dokázali vrátit zpátky do zápasu a bojovali o lepší výsledek,“ zhodnotil utkání asistent trenéra PSG Berani Zlín Juraj Jurík.

Hosté se opět trápili v koncovce a prohráli třetí z posledních čtyř zápasů. Naopak ve Frýdku-Místku zavládla po dalším triumfu velká radost. „Dokázali jsme si, že jsme schopni hrát s kýmkoliv. Jsme rádi, že to mužstvo drží pospolu, i když se nám tam nepovedla přesilovka, kdy jsme udělali obrovskou individuální chybu, což se zkrátka stane. Nás to ale nerozhodilo, i když možná dvě střídání bylo na klucích poznat, že jsou trochu někde jinde. Srovnali jsme se a zase koncentrovaným výkonem jsme pak šli za vítězstvím,“ těší domácího trenéra Martina Janečka.

Ve středu uspěli hokejisté Vsetína, kteří po dramatu obrali o body i Slavii. Pražany v Edenu díky dvěma brankám v závěrečné třetině přestříleli 5:4. Valaši museli v utkání dotahovat, ale díky trefám Marka Voženílka a Pavla Klhůfka ve třetí části dokonale otočili skóre.

Hokejisté Vsetína, kteří jsou v tabulce na děleném 4. místě, v dalším kole vyzvou na domácím ledě Kolín. Utkání startuje v sobotu 3. prosince v 17 hodin na Lapači. Beranům patří v tabulce Chance ligy průběžné 9. místo, které budou moci vylepšit už v pátek 2. prosince, kdy se doma utkají s Porubou.

Chance liga, 25. kolo –

HC SLAVIA PRAHA – VHK ROBE VSETÍN 4:5 (2:2, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Szathmary (Kern, Žovinec) 18. Roth (Klikorka, Ružička) 29. Kern (Simon, Mrňa), 38. Roth (Kulda) – 10. Říha (Jonák, Rob), 16. Smetana (Jenáček, Klhůfek) 40. Říha (Ondračka, Rob), 44. Voženílek (Berzinš, Rob), 51. Klhůfek (Půček) Rozhodčí: Květoň, Zubzanda – Dědek, Thuma. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 954. Střely na branku: 31:40. Zblokované střely: 13:22. Vhazování: 28:47. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:5.

HC FRÝDEK-MÍSTEK – PSG BERANI ZLÍN 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. min Macháček (Dostálek, Teper), 56. Lyszczarczyk (Havránek, Svačina) – 45. Hejcman (Köhler). Rozhodčí: Koziol, Grygera – Kučera, Peluha. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 927. Střely na branku: 30:33. Zblokované střely: 5:4. Bloky: 4:5. Vhazování: 39/60 (65%) – 21/60 (35%). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x