Program benefičního koncertu pro Trend vozíčkářů začíná v 15.30 hodin a bude velmi rozmanitý.

„Ladili jsme jej tak, aby se alespoň okrajově dotýkal Vánoc, ale na druhou stranu se trochu vymykal vánočnímu stereotypu,“ popsal produkční akce a mluvčí Spolku Trend vozíčkářů Milan Papežík.

Jako první v pořadí vystoupí patnáctiletý zpěvák Ondřej Crhák, který zaujal Olomoučany během letního buskerského festivalu. Na pódiu jej pak vystřídá mladé duo Kláva.

„Trend vozíčkářů podpoří také kapely Kovall Company a Harlej Revival Olomouc. Pravou vánoční atmosféru a pohodu přinese zpěvák Martin Šafařík s akustickou vánoční show plnou nejen autorských písní, ale také známých světových vánočních songů, koled a tradicionálů. Diváky bude programem provázet moderátorka Martina Queetko Procházková a Trenďačka Jarka Kaczorová,“ upřesnil Milan Papežík.

Během celého dne budou dobrovolníci i vozíčkáři v centru města rozdávat oblíbené zasukované tkaničky a vybírat dobrovolné příspěvky do kasiček. Jedna z kasiček bude umístěna přímo u pódia. Olomoucké vozíčkáře je možné podpořit rovněž dárcovskou SMS zaslanou na číslo 87777 ve tvaru DMS TKANICKA 30, DMS TKANICKA 60 nebo DMS TKANICKA 90 či libovolným příspěvkem odeslaným na transparentní účet číslo 1000100014/5500 (Raiffesein Bank). Další možností je nákup u stánku na Dolním náměstí, kde se v rámci Trendy obchodu budou od středy 7. do pátku 9. prosince prodávat výrobky, které vytvořili tělesně postižení.