Ondřej Němec
1. prosince 2022 • 17:50

Oktagon hledá nejlepší bojovníky Evropy! Ve hře milion eur i Kozma s Kinclem

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To tu ještě nebylo! Bez přehánění. Organizace Oktagon MMA na tiskové konferenci Time představila nový velkolepý projekt, v němž půjde o rekordní odměny. A kdo má šanci zbohatnout? „Můžou to být jak zápasníci z Oktagonu, tak i mimo něj z celé Evropy,“ prozradil promotér Ondřej Novotný. Bojovníci mají šanci si opravdu mimořádné přivydělat. Celkově se bude hrát o jeden milion eur.



Zaplněná ostravská hala Gong a tsunami novinek. Přesně tak proběhla další velká tisková konference Oktagon Time. Promotéři organizace na ní představili jednu zlomovou novinku: evropskou pyramidu zápasů. Nový formát turnaje zápasníkům slibuje odměny, které v českém sportu nemají obdoby.

Československý MMA gigant ve spolupráci se svým generálním partnerem oznámil konání pyramidového turnaje Tipsport Gamechanger s celkovou dotací 1 000 000 eur (přes 24 milionů korun) pro zápasníky v roce 2023.

„Největší projekt, který na evropské MMA scéně kdy byl, neoficiální mistrovství Evropy nebo turnaj, který skutečně mění pravidla hry,“ tak o novém projektu mluví Ondřej Novotný český šéf Oktagonu.

Pyramidového turnaje se v rámci jeho hlavní části zúčastní celkem 16 zápasníků z celého světa, přičemž 7 jmen bylo odhaleno již ve čtvrtek. Jedná se o Brazilce Apolla Silvu, Němce Christiana Eckerlina, Christiana Jungwirtha, Maďara Máté Kertésze, domácí Patrika Kincla a Davida Kozmu nebo Srba Bojana Veličkoviče.

Minimálně půl milionu za zápas

„Zbylých 9 jmen se může libovolně hlásit,“ vyzývá potenciální uchazeče Novotný. „Můžou to být jak zápasníci z Oktagonu, tak i mimo něj z celé Evropy. Následně, po uzavření přihlášek, se na základě interního klíče v rámci naší organizace vybere druhá osmička zápasníků, kde se mohou objevit i zápasníci, kteří u nás ještě nikdy nestartovali a ty nasadíme proti první osmičce dle toho, jak nám to přijde zajímavé. Poslední, šestnácté jméno pak budou mít možnost vybrat naši fanoušci ze tří předem určených možností.“

Cesta na Oktagon 37: Kozma brání pás. Jdu tě oddělat, vzkázal Brito
Video se připravuje ...

Kromě prestiže ale turnaj nabízí i prize money, které na turnaji pořádaném na našem území nemá obdoby, vítěz získá 300 000 eur (7,3 milionu korun) a i ti nejméně úspěšní zápasníci si přijdou na v přepočtu téměř půl milionu korun za jeden zápas.

„My jako Tipsport jsme zásadním způsobem pomohli tomu, aby se tento projekt mohl realizovat,“ řekl k tématu brand manager sázkové kanceláře Martin Filip. „V porovnání s tenisovými, golfovými či jinými turnaji (spolu)pořádanými v České republice se hraje patrně o nejvyšší částku, jakou si jednotlivci mohou vydělat. Věříme, že formát, který Oktagon nachystal, bude pro fanoušky velmi atraktivní a po celý rok půjde o strhující podívanou, která bude samozřejmě zajímavá i sázkově.“

Motivace bojovníkům rozhodně chybět nebude.

„Ve spolupráci s Tipsportem jsme chtěli dát jasně najevo, že i s ohledem na naší evropskou expanzi je zde něco, co tu nikdy dřív nebylo, co musí všichni vnímat a co je opravdu tím gamechangerem na evropské scéně. Troufnu si tvrdit, že jde o neoficiální mistrovství Evropy s obrovskou odměnou,“ doplnil promotér. „Komunikace se zápasníky probíhala hladce, a byť to pro ně znamená určitou změnu plánů, byli nadšeni z takové možnosti. Velkou motivací jsou, kromě prestiže za vítězství v pyramidě, také peníze. Co si budeme povídat, přes 300 000 eur, sice za 4 zápasy, ale během jednoho roku, ještě nikdo ze zápasníků v Evropě nevydělal. Inspirací pro tento formát pro nás byly turnaje K-1 v době jejího vrcholu, ale chtěli jsme do toho přinést i co nejvíc sebe. To se odráží ve zcela originálním prvku ‚lucky loserů‘ a zapojení diváků, které předpokládáme, že ještě zvýší atraktivitu celého turnaje a fanoušci ho tak budou sledovat se zájmem po celý rok.“

Hvězdy se těší, diváci budou rozhodovat

Z projektu jsou bojovníci pochopitelně nadšení. „O turnaji jsem se dozvěděl, když jsem byl na kempu v Irsku. Tu informaci mi volal můj manažer a neváhal jsem,“ komentoval projekt David Kozma. „Zatím jsem se příliš nepídil po detailech, protože se soustředím na obhajobu titulu, ale rozhodně se těším! Vím, že půjde o velké prachy, a že se zúčastní i Patrik Kincl. S ním jsme se o tom stihli lehce pobavit, bude to skvělý. A oba doufáme, že budeme v různých částech pavouka, abychom na sebe narazili až ve finále!“ dodal šampion velterové váhy Oktagonu.

Ondřej Novotný o fungování Oktagonu. Kde čerpá inspiraci a jakým problémům čelí?
Video se připravuje ...

Právě fanoušci jsou klíčovým prvkem celého turnaje. Kromě již zmíněného výběru účastníka turnaje mohou vrátit do hry poražené zápasníky v rámci divoké karty pro „lucky losera“.

Turnaj se celkem odehraje v pěti termínech. V první části uvidíme osm základních zápasů a jeden rezervní, čtvrtfinále se budou konat během dvou turnajů, následně semifinále a finále na jednom turnaji.

Oba čtvrtfinálové termíny budou mít také svůj rezervní zápas, takže uvidíme dohromady šest čtvrtfinálových duelů. Onen rezervní duel obstarají právě zmínění „lucky loseři“, kteří se v případě zranění postupujících mohou vrátit do hlavní části turnaje.

„Gamechanger bude stát mimo ranking titulových zápasů a nabídne divizi do 77 kilogramů zase jiné soupeření a budou se ho účastnit všechny hlavní hvězdy této váhové kategorie, “ láká diváky Novotný.

„V tuto chvíli se stáváme generálním partnerem Oktagonu a hledali jsme cestu, jak toto spojení podtrhnout a ještě zvýraznit,“ doplňuje brand manager Tipsportu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud