Středa , 24. 04. 2024

Jiří

Kam na vánoční trhy? Podívejte se na ta nejkouzelnější místa

Krásný čas Vánoc se kvapem blíží, a tak je třeba začít přemýšlet, co o adventu budete s rodinou dělat. Vedle pečení vánočního cukroví se určitě vydáte i na některé vánoční trhy, které doplní kouzelnou atmosféru svátků. Jděte se podívat na ty nejkrásnější trhy, díky nimž se začnete na Vánoce těšit takřka hned.
vánoční trhy
Vánoční trhy v Praze jsou takový základ svátků.

01. 12. 2022

Ať už chcete v adventním čase vyrazit do zahraničí nebo zůstat v České republice, návštěva krásných náměstí plných vánočních stánků je ta nejlepší volba pro volný čas se svými bližními. Nejen že nasajete tu pravou kouzelnou atmosféru Vánoc, také zabavíte vaše natěšené děti – a čekání na Ježíška nebude tak zdlouhavé. Podívejte se na ty nejkouzelnější vánoční trhy, které můžete navštívit.

Praha jako jasná volba

Kdo nebyl alespoň jednou na vánočních trzích v Praze, jako by ani žádné Vánoce neslavil. Udělejte si výlet do našeho hlavního města a užijte si velké množství stánků na Staroměstském náměstí, náměstí Republiky nebo na náměstí Míru. Trhy můžete navštívit již od 24. listopadu a potrvají až do samotného Štědrého dne. Čeká vás nádherná výzdoba, spousta dobrot i drobné stánky s vánočními dekoracemi. Určitě nezapomeňte ochutnat ty nejznámější pochoutky:

  • trdelník ve skořicovém cukru
  • čertík v lokši
  • pečené kaštany
  • vánoční punč
  • mandle pražené v cukru a další

Adventní trhy v Plzni

Pokud máte blízko Plzeň, určitě navštivte i tyto adventní trhy. Jsou přímo na náměstí Republiky, jehož dominantou je nádherná katedrála svatého Bartoloměje. Pod ní se na náměstí rozprostírají malebné stánky, malý kolotoč, dřevěný betlém i zvonice, na kterou můžete zazvonit pro štěstí. Každý den je navíc při trzích i doprovodný program, a tak nepřijdete ani o zpívání koled. Adventní trhy jsou otevřené od 23. listopadu do 23. prosince.

Olomoucké vánoční trhy

V Olomouci se vánoční trhy konají přímo v historickém centru, a po celou dobu konání trhů se můžete těšit na zajímavý program, dobové atrakce i divadlo pro děti a dospělé. Dospělí si užijí také velký výběr vánočních punčů nejrůznějších příchutí na Horním náměstí přímo v punčovém městečku. Vyhraďte si dostatek času, vánoční trhy v Olomouci totiž mají až 80 stánků.

K TÉMATU  Překvapené děti v podmořském světě! Delfíni, tuleni nebo rejnok a jejich vzájemná reakce s malými návštěvníky akvária

Vánoční trhy v Brně

Vánoční čas si můžete užít také v Brně. Na náměstí Svobody na vás čeká 24 stánků s jídlem a různými pochoutkami, prodejních stánků na trzích najdete 36. Ani v Brně nechybí zajímavý doprovodný program plný tance, živé hudby a divadla.

vánoce
Nasajte tu pravou atmosféru Vánoc na adventních trzích.

Kam za vánoční atmosférou do zahraničí? Nemusíte daleko!

Pokud se chcete vydat za vánočními trhy do zahraničí, určitě by vám neměly uniknout adventní trhy v Norimberku. Ty jsou totiž v německém žebříčku vánočních trhů snad úplně nejvýš. Ochutnejte skvělé bavorské klobásy, vyhlášený perník nebo vánoční punč či pražené mandle. Budete mít z čeho vybírat i u stánků s vánočními dekoracemi a ozdobami. Stánků je totiž na náměstí Hauptmarkt až 180.

V Polsku za vánočními trhy?

Jestliže máte v blízkosti polské hranice, určitě neváhejte a vydejte se do města Krakov. Na hlavním náměstí Rynek Główny je připravený adventní trh, který vás nadchne svou výzdobou i programem. Ochutnat můžete klasický punč nebo svařák, typicky polský grilovaný sýr s brusinkami nebo pečené kaštany. V programu jsou tradiční lidové tance i betlém, ve stáncích pak najdete nádherné ozdoby z broušeného skla, originální šperky nebo pletené košíky.

polsko
Vánoční trhy v Polsku mají také kouzelnou atmosféru.

Další nádherné vánoční trhy najdete také například v Paříži, Berlíně nebo ve Vídni a pokud vám je i to málo, tady naleznete inspiraci na nejkrásnější vánoční trhy v zahraničí.

Ať už se rozhodnete pro české nebo zahraniční adventní trhy, jistě si splníte to nejdůležitější. Užijete si krásnou vánoční výzdobu, ochutnáte výborné pochoutky a nasajete konečně tu pohodovou a slavnostní atmosféru Vánoc.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kolik stojí Vánoce? A jak letos ušetřit?

6 rad jak si užít Vánoce bez stresu a nezbláznit se z toho

Zdroje článku:
www.porovnej24.cz, www.isic.cz
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Hot jóga není bikram jóga. Mezi těmito jógovými praktikami je několik rozdílů, mnohé ale naopak mají společné. Proč hot či bikram jógu zkusit? Důvodů máte mnoho.
Partnerský vztah by se měl vyvíjet. Od počáteční krásné zamilovanosti až po období, kdy mají oba zúčastnění pocit, že být spolu je vlastně fajn. V této fázi se velmi často sestěhovávají do společné domácnosti a plánují budoucnost, kterou chtějí sdílet dohromady.
Kdy je vhodné si dopřát si saunu kdy se vyplatí ulevit chodidlům? Horoskop krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové vám napoví, co byste měly očekávat, a čemu se tento týden raději vyhnout.
S radikálním poklesem teplot je potřeba pohlídat si imunitní systém. Co na dnešní den radí horoskop astroložky Naďy Šmídové?
Bolest při pohlavním styku, bolestivá menstruace a problémy s početím. To všechno se může skrývat pod diagnózou endometriózy. Endometrióza je gynekologické onemocnění, které postihuje řadu žen především v plodném věku.
Vztahy jsou velmi křehká záležitost. Mohou být snadno otřeseny drobnými nedorozuměními či menšími problémy. Jakmile jsou jednou něčím takovým narušeny, je pak velmi těžké do nich vrátit ztracenou důvěru. Záleží-li nám na druhém člověku, snažíme se, aby se vztah zachránil. Pokud je toto i váš případ, tak si přečtěte, jak toho lze docílit.
Čtení klasických knih vás nebaví? Nebo byste je rádi proložili i nějakým poslechem? V tom případě si vyberte z našich tipů na audioknížky, které vám jistě v letních měsících udělají radost a zpříjemní horké dny.
S každým novým rokem přicházejí i nové trendy, a to platí i pro svět seznamování. V dnešním úterním článku na Dámské Lize se věnujeme otázce, jaké trendy nám přinese rok 2024 v oblasti seznámení a vztahů. Od online platforem po inovativní způsoby setkávání, přinášíme vám pohled na aktuální směry a měnící se dynamiku, která ovlivňuje způsob, jakým se lidé seznamují a budují vztahy v nadcházejícím roce.
Těhotenství je krásné a vzrušující životní období, které neustále přináší nové výzvy a zážitky. Jednou z takových výzev může být cestování během těhotenství. Bez ohledu na to, zda plánujete relaxační dovolenou nebo podnikáte služební cestu, je důležité zvážit zvláštní potřeby a rizika spojená s tímto obdobím. Tento článek vám poskytne užitečné rady, jak bezpečně cestovat v těhotenství, a také se zaměří na důležitost kvalitního cestovního pojištění pro těhotné ženy.
Známe to asi všichni, kdo máme nějaké problémy se zády nebo denně sedíme za obrazovou počítače. Za krkem to šeredně bolí a pomalu bolest postupuje až do hlavy, až se člověk jen těší, že si lehne a pořádně prospí. Krční páteř může být velice ošemetná, pokud nevíme, jak správně se k ní chovat. Pokud však už zabolí, je zde 5 cviků, které můžete pravidelně cvičit a ty vám zaručeně uleví!
Chcete zbytek teplých dní prožít na maximum? Chcete, aby si vaše děti z letošního léta odnesly co nejvíce nezapomenutelných zážitků? V takovém případě byste měli podniknout nějaký výlet nebo dovolenou. Teplé počasí ještě není u konce.
Po dlouhém období samoty jsem si našla přítele, můj život začal být zase o něco šťastnější. Všechno nám klapalo a vypadalo to nadějně. Byli jsme spolu spokojení a pomalu začínali přemýšlet nad společným rodinným životem. Tak jsem se rozhodla, že by Petra mohla poznat i má matka, abych zjistila, co na něj říká ona. Zpočátku vše vypadalo dobře, ale to, co se stalo pak, mě strašlivě zasáhlo.

Výběr článků

Co mají společného ovesné vločky, fenykl, anýz, mrkev a hnědá rýže? Možná víc, než byste řekly. Tihle spasitelé vám totiž hodí záchranné lano, když se „výroba“ mateřského mléka ocitne v pořádné krizi!
Obývací pokoj potřebuje něco, kam si odložíte mobil, časopis nebo kávu, když si sednete na sedačku před televizi. Tuhle roli zastávají konferenční stolky. Zaměřili jsme se na ty dřevěné, nebo přímo z masivu. Jsou praktické a s jednoduchým designem, a také si na ně můžete natáhnout nohy! Zkuste si vybrat nějaký originální kousek.
Motat se v kruhu a dělat stále stejné chyby je lidské. Jenže tím výrazně ubližujeme nejen naší psychice, ale i zdravotnímu stavu.

Nepřehlédněte

Těšili jste se na první společnou dovolenou v zahraničí, ale dítě tvrdošíjně odmítá vlézt do moře? S jeho obavami je nutné pracovat citlivě, ať už se jedná o roční batole nebo tříletého sviště. Podívejte se, jak si s nimi poradit, abyste nemuseli zůstat jen u hotelového bazénu.
Vylepšete a ozdobte svojí zahradu tak, aby lahodila vašemu oku. Budou zahradní dekorace a doplňky nenápadné nebo výstřední? Zahradám sluší dřevěné nebo keramické materiály, a samozřejmě přijdou ke slovu také kameny. Experimentovat můžete i s osvětlením. Inspirujte se!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek