BK MLADA BOLESLAV
1. 12. 2022 | Tomáš Taybner

Bruslaři nenašli recept na Svobodu a jejich vítězná série končí

25., čtvrtek 1. 12. 2022
Ml. Boleslav - Plzeň MBL - PLZ
M l. B o l. — V rámci 25. kola Tipsport extraligy dorazili do ŠKONERGO Arény hokejisté Plzně. Západočeši do Mladé Boleslavi přijeli po třech vyhraných zápasech v řadě a v první periodě byli při hře 5 na 5 nebezpečnější, zatímco Bruslaři hrozili jen při přesilovkách. Střelecký účet zápasu otevřel ve 22. minutě Budík, jenž zakončil výpad v průběhu plzeňského oslabení. Snad nikdo v tu chvíli netušil, že další góly už k vidění nebudou. Stav 0:1 totiž vydržel na světelné tabuli až do konce utkání, čímž vítězná série Bruslařů skončila.
Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Bernad, Štich – Lantoši, Najman (A), Åberg – Kantner, Závora, Kousal – Beránek, Fořt, Stránský (C) – Kotala, Bičevskis, Šťastný
Plzeň: Svoboda – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Kaňák, Budík, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Malát, Holešinský – Lang, Mertl (A), Rekonen – Dvořák, Bitten, Adamec
Branky a nahrávky: 22. Budík (Mertl, Zámorský). Rozhodčí: Horák, Kika – Zíka, Klouček. Vyloučení: 0:5, navíc Jánošík (MBL) a Bitten (PLZ) 5 minut za bitku. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2 336. Střely na branku: 27:24. Zblokované střely: 21:18. Hity: 6:7. Vhazování: 24:22. Průběh utkání: 0:1.

Fotogalerie

Komentář

Jako první mohli udeřit hosté, kteří se na konci 2. minuty dostali do přečíslení. Přihrávající Suchý však nepřihrál přesně a Holešinský tak nemohl zakončovat. Další nebezpečnou situaci vytvořil tečí Malát, který změnil směr Kaňákova nahození. Celá akce Plzně však ztroskotala na levém betonu Novotného. Bruslaři o sobě dali výrazněji vědět během přesilovky, když Najman hledal křížným pasem najíždějícího Åberga. Brankář Indiánu naštěstí pro hosty zastavil přihrávku a následně puk udržel pod betonem. V 11. minutě hledal Fořt volného Kotalu, který jeho přihrávku usměrnil na branku, ale Svoboda byl připraven. Při další přesilovce domácích pálil Pýcha a puk se odrazil na pravý kruh ke Kousalovi, jenž však nedokázal poslat puk do odkryté plzeňské klece. Důsledkem bylo skóre 0:0 po první třetině.

Bruslaři mohli zlomit bezbrankový stav hned na startu prostřední části, když dostali k dispozici čtyřminutovou přesilovku po faulu Baránka. Hosté však během oslabení opakovaně hrozili a v čase 21:37 se dostali do vedení. Mohla za to střela obránce Vojtěcha Budíka, který podpořil Mertlovu akci a žabičku zkušeného forvarda uklidil do sítě. Bruslaři začali tlačit až po skončení početní převahy a dobrou šanci si vytvořil Šťastný. Ten se na pravém kruhu zbavil bránícího Baránka a po rychlé otočce vypálil na branku, Svoboda však vyrovnání nepřipustil. V čase 28:16 došlo i na pěstní souboj, ke kterému se schylovalo už v první periodě. Jánošík si s Bittenem vyměnil několik úderů a poté mu přetáhl dres přes hlavu. Oba celky pak přidaly na agresivitě, ne však na tvorbě gólových šancí. Ve 34. minutě hledal Suchý Holešinského, který najížděl na domácí branku. Slovenský forvard pak ve slotu umě tečoval kotouč mezi nohami, ale na Novotného si nepřišel, i přesto že z něj puk vypadl. V poslední minutě druhého dějství se mladoboleslavskému publiku připomněl Bernad, jehož příklep skončil na Svobodově vyrážečce.

Bruslaři na svého soupeře ve třetí třetině vlétli a první minuty hry trávili před Svobodovou klecí. Nejprve se tečí prezentoval Kotala, puk však skončil jen na tyči. O několik minut později pálil po skrumáži před brankou Pýcha, jeho střelu do branky nepustil blokující Suchý. Také hosté se postupem času dostali do tempa a starali se o to, aby se Novotný v brance nenudil. Přesně v čase 50:00 dostal dostatek prostoru Pýcha, jenže z levého kruhu minul. Plzeň mohla odskočit 5 minut před koncem, když Holešinský po prudké brzdě poslal puk Malátovi, který jej poslal na Novotného a Bruslaři tak mohli nadále doufat ve vyrovnání. Oba plzeňští útočníci se následně dostali k dalšímu ohrožení domácí branky, ale i tentokrát bez gólového účinku. Boleslavští hráči to nakonec zkoušeli i v šesti, ale na Svobodu nevyzráli. Plzeňský brankář zakončil zápas symbolicky, neboť za svá záda nepustil ani střelu Šťastného, která přišla po závěrečné siréně.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák: My jsme to utkání nezvládli z jednoho prostého důvodu, kterým byla naše přesilovka. Vůbec jsme si s ní nepomohli, a naopak jsme si tím zápas zkomplikovali. Teď po zápase můžeme říct, že jsme si ho tím zabili. Celkově si myslím, že nám dneska chyběla šťáva. Neměli jsme dobrý pohyb a chybělo mi tam dohrávání soubojů. Nebylo to v našem podání dobré utkání, až na pár lepších pasáží. Soupeř dobře bránil a dobře odhazoval puky. Bohužel cítím, že jsme ve třetí třetině neměli sílu do toho tlaku, abychom to zvládli. Samozřejmě soupeři blahopřeji k zisku tří bodů.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.