Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

God of War Ragnarök se hned po uvedení na trh stal nejprodávanější hrou roku na Xzone

+ PlayStation 5 se stala lépe dostupná, hitparáda merche a deskovek.

Letošní listopad přinesl jeden z nejočekávanějších titulů roku 2022, PlayStation exkluzivitu God of War Ragnarök, která předčila v prodejích i multiplatformní tituly. Dařilo se také samotné konzoli PlayStation 5, sběratelským karetním hrám i kouskům z řady Xzone Originals.

„Ihned po spuštění předobjednávek God of War Ragnarök bylo jasné, že se nám tady rýsuje nejprodávanější hra roku. A to se nám v den vydání potvrdilo. God of War u nás ovládl nejen listopadový žebříček, ale už teď víme, že takřka jistě i celý rok,“ komentuje výsledky za listopad Martin Schovanec, spolumajitel Xzone. Ragnarök se primárně prodával na současnou generaci PlayStation 5, verze pro starší PlayStation 4 si však stále udržela pěkný podíl 25 %.

V listopadových prodejích bodovaly i další novinky, druhým nejprodávanějším titulem byla platinová edice Farming Simulatoru 22, na pomyslném čtvrtém místě pak skončila očekávaná dvojice Pokémon Scarlet a Pokémon Violet, která vyšla 18. listopadu pouze na Nintendo Switch. Třetím nejprodávanějšími titulem pak byla zářijová FIFA 23, již 30. a současně poslední díl v této fotbalové sérii.

Konzole PlayStation 5 se v listopadu konečně stala o něco dostupnější a čekací lhůty už nejsou nijak dlouhé. Vybraná balení s hrami God of War Ragnarök nebo FIFA 23 jsou momentálně dokonce skladem. Také díky tomu drží konzole stabilně první příčku prodejnosti nejen po celý měsíc, ale i v rámci letošního roku.

Mezi merchandisovými produkty v listopadu kraloval očekávaný dotisk české verze knihy The Art of Kingdom Come: Deliverance. Titul z vlastní produkce Xzone patří mezi nejprodávanější herní knihy v České republice. „Kingdom Come byl náš první vydaný artbook a tak nás neuvěřitelně těší neutuchající zájem. Díky tomu jsme mohli připravit dotisk, kde jsou odladěny drobné chybičky, které nám napoprvé utekly,“ říká editor knihy Josef Netrh. V předvánočním období je také obrovský zájem o originální adventní kalendáře, které místo tradiční čokolády obsahují drobné sběratelské předměty nebo minifigurky.

Karetní hra Pokémon pokračuje ve svém velkolepém tažení a listopadová edice Silver Tempest opět slavila velký úspěch. Zájem byl o jednotlivé boostery i výhodný Elite Trainer Box. V listopadu vyšla také nová edice Magic: The Gathering – The Brothers’ War, tentokrát to ale stačilo jen na třetí místo v žebříčku. Velkému zájmu se ovšem stále těší edice Modern Horizons 2, která se v žebříčku TOP 5 objevuje už od svého červnového vydání.

Read this next