První trailer na pátého Indiana Jonese je tady

2. 12. 2022 - 5:23 | Trailery | Adam Homola

První trailer na pátého Indiana Jonese je tady zdroj: Foto: Paramount Pictures

Tak a je to tady! Po letech čekání a nespočtu odkladů je pátý Indy konečně natočený a my se můžeme pokochat první ukázkou.

Harrisonu Fordovi je úctyhodných 80 let, přesto všechno si na sebe ještě jednou hodil ikonický oblek s nejslavnějším filmovým kloboukem, k pasu připnul bič a vydal se za svým teď už definitivně posledním dobrodružstvím.

To ho opět provede přes kus světa a opět na to nebude sám. Vedle nových tváří se totiž vrátí i někteří staří známí, ale to vám už prozrazovat nebudu, ostatně podívejte se na ukázku sami. Trailer záběry nešetří a dává nahlédnout pod pokličku zápletce, vedlejším postavám a láká i na velice zajímavé akční scény. Které 80letý Ford zvládá s pomocí drátů, digitálních triků, dvojníků a kaskadérů na výbornou, stejně jako mu pořád jdou i hlášky. Jen to celé možná působí tak trochu standardně, respektive chybí nějaká opravdu zajímavá jonesovská akce – třeba něco ve stylu úvodní honičky ve skladišti ve čtvrtém díle.

V Indiana Jones 5 hrají Harrison Ford, Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, Toby Jones, Boyd Holbrook, Thomas Kretschmann, Shaunette Renée Wilson, John Rhys-Davies, Nasser Memarzia a další.

Film má na svědomí režisér James Mangold, tedy velká změna oproti Stevenu Spielbergovi, který natočil všechny předchozí díly série. Mangold ale režisérsky velice vyrostl a točil filmy jako Země policajtů, Kate a Leopold nebo Identita. Později se mu podařily zářezy jako Walk the Line, 3:10 vlak do Yumy, Zatím spolu zatím živí a Wolverine i Logan. Před Indiana Jonesem udělal naposled výborné závodní drama Le Mans ‘66 s Mattem Damonem a Christianem Balem. Indiana Jones by tak měl být v dobrých rukách, nemluvě o tom, že na celou produkci dohlížel i Spielberg.

Pátého Indyho se dočkáme v červnu příštího roku...

zdroj: Paramount Pictures

Zdroje: Paramount Pictures

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.