ZOO: Marie Roklová má pocit, že selhala jako manažerka i matka

ZOO: Marie Roklová má pocit, že selhala jako manažerka i matka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marie v poslední době nemá dobré období. Od okamžiku, kdy se zabila Karla, chytá jednu ránu za druhou a už je z toho unavená. Když nemůže spát, tak vstává brzy ráno a uklízí v kuchyni. Karel by jí rád pomohl, ale když ho nenechá vyspat, moc optimisticky se na svět nedívá ani on.

Ředitelka zoo se cítí být zodpovědná za únos týmu výzkumníků, kteří pro zoo v Etiopii pracovali. Považuje za osobní chybu, že si nezjistila pečlivěji všechna bezpečnostní rizika. A navíc ji ze všeho nejvíc trápí podezření, že v únosu má prsty Jung, který se jí tak pomstil za trestní oznámení, které podala.

Jung ji opakovaně kontaktoval, prosil i obchodoval, ale ona zůstala neoblomná. Podvod, který na ni chystal, ji zamrzel mnohem víc, protože Jung se choval jako starý přítel, a přitom jen hrál divadlo a chtěl ji využít. Ona ho ani nenechala, aby jí své důvody vysvětlil. Zrada přítele z mládí ji dostala a nechtěla poslouchat jeho další lži.

A právě v okamžiku, kdy Jung zjistil, že jeho snažení k ničemu nevede, se ztratil tým lidí v Etiopii a ona má ještě v živé paměti, jak se vychloubal, že v té zemi zná celou řadu vlivných lidí.

Martin Sitta jako zloduch Jung, zdroj: FTV Prima

Marie Roklová i Josef Hruška se snažili zjistit nějaké podrobnosti, ale nikdo nic neví. Zoufalá ředitelka si pozvala Junga a měla v plánu z něj něco dostat. Ten však na ni koukal jako vyoraná myš a vůbec netušil, o čem je řeč. Když to pochopil, byl hodně naštvaný, že je Marie přesvědčená, že v únosu má prsty.

Nakonec se v něm možná hnulo trochu svědomí a opravdu využil kontakty, které v daleké zemi má. Poslal na darebáky ještě větší darebáky. A v zemi, kde vládne chaos, je takové jednání praktičtější než sebelepší diplomacie.

A dokonce se v dobré obrátilo i to, že Vojta vzal své rodiče na milost. Původně chtěl ze vzdoru vzít syna a za peníze z prodeje domu zkusit odjet třeba na Šumavu a začít žít bez věčného dozoru rodičů.

A nikdo mu to nebyl schopný vymluvit. Marie to časem strávila, Šumava přece není na konci světa. Jenže nakonec se žádné loučení nekonalo. Možná k tomu pomohla i zmínka Tez, která v baru Vojtu pochválila, jak si to pěkně s odjezdem naplánoval. Jen mu nedošlo, že jeho syn přišel nedávno o matku, a teď mu chce vzít i babičku s dědou. Vojta nakonec přišel na to, že u rodičů mu se synem bude přece jen dobře a vrátil se na čas domů.

Zdroje článku: