20 novinek nebo nestárnoucích klasik na víkend (nejen) z Netflixu

Foto: Trol (Netflix), Vyšehrad: Fylm (Bioscop), Ulice Cloverfield 10 (Paramount Pictures)

Streamovací služby Netflix a HBO Max v týdnu uvedly hned několik novinek, hlavní slovo ale měly znovuuvedené nestárnoucí klasiky. Diváci si tak nyní mohou připomenout díla jako Dobrý Will Hunting, L. A. – Přísně tajné, Tenkrát v Americe nebo nejslavnější tarantinovku Pulp Fiction: Historky z podsvětí. Něco málo nabídly také konkurenční Voyo – komediální jednohubku Vyšehrad: Fylm, Apple TV+ uvedlo druhou řadu Slow Horses.

Cesta svatojánských mušek – 2. řada

Střední škola nebo střední věk, na tom vůbec nezáleží – nejlepší kamarádky Tully a Kate při sobě pořád stojí v dobrém i ve zlém. Katherine Heigl a Sarah Chalke jako nerozlučné kamarádky v romantickém dramatu podle úspěšného románu od Kristin Hannah. (Netflix)

Dobrý Will Hunting

Profesoři na vysoké škole zjistí, že mladý školník je matematický génius. Ten se pak s pomocí terapeuta snaží překonat osobní problémy a naplno rozvinout svůj talent. Film, který scenáristům Mattu Damonovi a Benu Affleckovi i herci ve vedlejší roli Robinu Williamsovi vynesl Oscara. (Netflix)

Hříšníci – 7. řada

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí… (HBO Max)

L. A. – Přísně tajné

Tři detektivové s vlastním pojetím spravedlnosti pátrají v městě andělů po pachatelích série vražd. Všechno je ale úplně jinak, než se zprvu zdálo. Kevin Spacey, Russell Crowe a Guy Pearce v hlavních rolích. (HBO Max)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Stylová kriminální komedie, ve které se protnou příběhy nájemného zabijáka, jeho přemýšlivého parťáka a jednoho vyřízeného boxera. Film, který udělal z Quentina Tarantina hotovou legendu. (Netflix)

Robert Downey Sr.

Dokumentární film o životě a bohaté kariéře filmového průkopníka Roberta Downeyho staršího. Robert Downey Jr. v tomhle snímku vzdává svému zesnulému otci hold. Od režiséra Chrise Smitha, tvůrce dokumentu Jim a Andy: Život po životě. (Netflix)

Sbohem, baby

V drsné bostonské čtvrti se ztratí čtyřletá holčička, ale policie si s případem neví rady. Rodina proto najme dva soukromé detektivy, aby zjistili, co se vlastně stalo. Režijní debut oscarového Bena Afflecka, který do tohohle napínavého thrilleru obsadil i svého bratra Caseyho. (Netflix)

Slow Horses – 2. řada

Odpadlíci zpravodajské služby MI5 jsou nuceni vykonávat podřadnou a nudnou práci pod vedením Jacksona Lamba (Gary Oldman). Kriminální thriller od tvůrců seriálu Viceprezident(ka), Ledová archa nebo Sherlock. (Apple TV+)

Tenkrát na Západě

Foto: Paramount Pictures

Vlakový magnát, který buduje železnici napříč Amerikou, si najme pistolníka, aby ho zbavil všech, kdo se jeho železnému oři postaví do cesty. Velkolepý spaghetti western. Henry Fonda netradičně v roli sadistického nájemného vraha ve velkolepém spaghetti westernu Sergia Leoneho. (Netflix)

The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone

Nově sestříhaná a upravená verze velkolepého závěru ságy Kmotr, ve které se Michael Corleone s rodinou snaží opustit svět mafie a legalizovat svoje impérium. Na Netflix doputovaly také první a druhý díl této obdivuhodné trilogie Francise Forda Coppoly. (Netflix)

Transformers

Autoboti a Deceptikoni bojují o nadvládu nad Zemí a mladý Sam Witwicky zatím netuší, že je jedinou nadějí pro přežití lidstva. Michael Bay a producent Steven Spielberg přivedli na stříbrné plátno obrovský hit, jehož pokračování vznikají doteď. (HBO Max)

Trol

Norskými horami otřese výbuch, který probudí trola z dávných časů. Nebojácná paleontoložka ho pak má zastavit, než zničí všechno, co mu stojí v cestě. Akční fantasy režiséra Roara Uthauga (Tomb Raider), ve kterém si zahrála oblíbená norská herečka Ine Marie Wilmann (Exit, Dianina svatba). (Netflix)

Ulice Cloverfield 10

Po rozchodu se snoubencem se vybourala v autě. Probouzí se v bunkru vedle jakéhosi chlápka, a ten tvrdí, že svět mezitím zasáhla apokalypsa. Film, ve kterém se to jenom hýří odkazy na Monstrum producenta J. J. Abramse z roku 2008, i když nejde o pokračování. (Netflix)

Uprchlík

Doktor Richard Kimble je neprávem obviněn z vraždy své manželky. Jeho život má nyní jediný smysl – musí najít skutečného vraha své ženy. Kultovní film, ve kterém hrají Harrison Ford a Tommy Lee Jones. (HBO Max)

Vévoda z Wellingtonu

Britská komedie, vyprávějící pravdivý příběh netradiční loupeže drahocenného portrétu vévody z Wellingtonu od španělského malíře Francisca Goyi. V hlavních rolích držitelé Oscarů Jim Broadbent a Helen Mirren. (HBO Max)

Všechny jsme krásné

Pět různých žen se musí podívat do zrcadla a vypořádat se s požadavky okolí, ale také s nároky, které kladou samy na sebe… Chválené německé drama z roku 2022, které natočila oblíbená herečka Karoline Herfurth. (HBO Max)

Vyjednavač

Zkušený policejní vyjednavač Danny Roman je zapleten do vraždy. Aby se očistil, drží v kancelářské budově rukojmí a požaduje, aby byl k vyšetřování spiknutí přizván další známý expert na vyjednávání. (HBO Max)

Vyšehrad: Fylm

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického viděli naposledy, uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda, pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. (Voyo)

Willow – 1. řada

Legendární čaroděj Willow se vrací v novém seriálu, který se odehrává mnoho let po původním stejnojmenném celovečerním snímku. Willow vede nesourodou družinu hrdinů na nebezpečnou záchrannou výpravu fantastickým a divokým světem. (Disney+)

Zodiac

Foto: Paramount Pictures

Thriller podle skutečnosti, ve kterém karikaturista, krimi reportér a dvojice poldů vyšetřují případ bezcitného sanfranciského vraha známého jako Zodiac. Krimi thriller režiséra Davida Finchera, ve kterém si zahráli Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo a Robert Downey Jr. (Netflix)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne