Nová Amnesia vás zavře do „otevřeného světa“ válečného bunkru
zdroj: Foto: Frictional Games

Nová Amnesia vás zavře do „otevřeného světa“ válečného bunkru

2. 12. 2022 11:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Chystá se další zajímavá hra, které se mile rád obloukem vyhnu. Horory zvládnu ve filmové podobě, ale ty herní se mi dokáží dostat pod kůži prakticky okamžitě. První Amnesii jsem zkoušel a po pár minutách s hrůzou vypnul. Tohle pro mě prostě nebylo, stejně jako pro mě nebude čerstvě oznámená Amnesia: The Bunker.

A to i přesto, že na věci půjde trochu jinak než předchozí díly série. The Bunker bude v jádru sice pořád drsným survival hororem, tentokrát ovšem bez skriptování. Především se máme těšit na sandboxový a částečný otevřený svět, jakkoliv to v kontextu jednoho bunkru zní trochu zvláštně. Nová Amnesia bude každopádně mnohem víc stát a padat na herních mechanismech, emergentní hratelnosti a improvizaci než na předem připravených lekačkách.

Jak už ukazuje první trailer, k dispozici budete mít jak baterku, tak pistoli. Což může strašpytlům jako já sice trochu pomoct, ale osobně bych se tomu stejně vyhnul, i kdyby mi dali vývojáři ještě čelovku, reflexní vestu a svítící tyčinky. Hlavní ale je, že nově nebudete muset jen a pouze utíkat a schovávat se – tentokrát se budete moct do jisté míry i bránit.

Větší svobodu v rozhodování mají nabídnout i puzzly a překážky, které mají mít dle slov tvůrců vždycky několik různých řešení. Mnohem víc než kdy jindy tak bude celá hratelnost stát na jednotlivých rozhodnutích hráče, jeho důvtipu, vynalézavosti a schopnosti improvizovat pod tlakem.

zdroj: Frictional Games

Podobně jako dřív, i tentokrát se bude Amnesia odehrávat v minulosti. V The Bunker se ujmete role francouzského vojáka uvězněného v bunkru z první světové války. A netřeba asi příliš rozebírat, že to není jen tak ledajaký bunkr a že je v něm něco očividně v nepořádku.

Amnesia: The Bunker vyjde už v březnu příštího roku, a to na Steamu, Epic Games Store a taky na PlayStationu a Xboxu.

Nejnovější články