Aleš Brichta odmítl pozvání své bývalé kapely Arakain

Kapela Arakain zakončuje své turné a v lednu 2023 se uskuteční koncert v Praze, kde vystoupí také Lucie Bílá či Petr Kolář. Aleš Brichta vystoupit se svou bývalou kapelou odmítl.

Kapela působí na hudební scéně již 40 let. Osou koncertů mají být stěžejní skladby z každé vydané desky a právě megakoncert v lednu 2023 má být zlatým hřebem celého turné.

Spoluzakladatel a kytarista Jiří Urban si posteskl nad rozhodnutím Aleše Brichty: „Škoda rozhodnutí Aleše Brichty, domnívali jsme se, že dvacet let úspěšné sólové kariéry konečně mohlo dát nadhled nad jeho nechutí představit se fanouškům s Arakainem, alespoň výjimečně, na tak velkém a slavnostním aktu kapely.“ Informoval o tom web Spark-rock-magazine.

Aleš Brichta se stal frontmanem kapely Arakain a byl jím až do roku 2002. Po jeho odchodu z kapely jej nahradil Petr Kolář a nakonec od roku 2005 Jan Toužimský.

Lucie Bílá vystupovala s kapelou v minulosti po dobu dvou let. Jiří Urban se těší na další desetiletí s touto metalovou kapelou: „Dá-li metalový Bůh, pošle Arakain do páté dekády své existence.”

Zdroj: Spark-rock-magazine, Wikipedie