Pavlův Kolář vzkazoval lidem, co nemají rádi ČT. Ale obrátilo se to proti němu

02.12.2022 14:12 | Ze sítí

Od Petra Koláře, který má být nejbližším spolupracovníkem kandidáta Petra Pavla, zazněla velmi ostrá slova na adresu údajných dezolátů, co nevěří České televizi. Ve skutečnosti prý titu lidé nejsou mentálně schopni pochopit pravdu, která z veřejnoprávní obrazovky zaznívá. Mnohé jeho tweet utvrdil, že generála Pavla na Hrad skutečně nepodpoří. Jeho sympatizanty pak dost vyděsil.

Pavlův Kolář vzkazoval lidem, co nemají rádi ČT. Ale obrátilo se to proti němu
Foto: Repro ČT24
Popisek: Světlana Witowská a Petr Kolář v Interview ČT24

Diplomat Petr Kolář, který má stát za prezidentskou kandidaturou Petra Pavla, patří též k velmi aktivním uživatelům českého Twitteru. Zde vehementně brání prezidentského kandidáta (slavná je jeho přestřelka s Miroslavem Kalouskem, který nepřímo naznačil, že Pavla motivují finanční zájmy), ale vyjadřuje se i k jiným věcem.

Během čtvrtka se například obrátil na „nemilé dezoláty a falešné vlastence“, kteří tvrdí, že Česká televize lže.

„ČT vám nelže. Vy jen nechápete, co tam říkají. Bolí vás myslet a váš názor je jen náhradou myšlení,“ vzkázal.

A pak jsou prý v oslovené skupině tací, kteří tomu, co ČT říká, naopak rozumějí velmi dobře a vadí jim to. A tito lidé jsou „smrtelným ohrožením demokracie“.

Jeho rázné stanovisko vyvolalo značný ohlas už ve vlákně pod tweetem, kde se o sobě někdejší velvyslanec v USA dozvěděl třeba, že je dobytek.

Jiní s Petrem Pavlem zjevně sympatizovali a Kolářovi vytýkali, že svého kandidáta poškozuje. Pavel totiž potřebuje získat padesát a více procent voličů a po označení za dezoláta a falešného vlastence, co nerozumí moudrům reprodukovaným z Kavčích hor se z „druhého břehu“ k jeho podpoře nikdo příliš nepohrne.

„K vítězství potřebujete i voliče z 2.břehu, žádné hlasy nepropadají,jinak 50,01 % pro PP nezískáte...cca 4 mil. hlasu při vyšší volební účasti a to voliči 5k nesloží. Mediální uměřenost je na místě,“ vzkázal.

A dodal, že podobně odpuzující jsou i mediální výstupy Kolářovy nové životní partnerky Světlany Witowské, která za generála bojuje podobně vypjatým způsobem.

„V 2. kole váš PP bude potřebovat přes 50 %. Mírnil bych rétoriku, ať už je sebevýstižnější,“ dodal další.

„Je neskutečný, kým se PP obklopil a ti mu akorat dělají medvědi službu,“ shrnula to rovnou další z Pavlových sympatizantek.

Na druhé straně, která dle Koláře nerozumí mluvenému slovu, došlo naopak k utvrzení negativního postoje ke kandidatuře jeho koně. „A teď si uvědomte, že tady toho si Petr Pavel s sebou vezme na Hrad,“ poznamenal právník Tomáš Tyl.

„Vládu bolševický svoloče si pamatuju, až když jí docházel dech. Ale i tak ještě měla sílu zabíjet lidi na hranicích, zavírat je do kriminálů a ničit životy nám všem. Padesátky ani dobu normalizační dobu po invazi vojsk Varšavské smlouvy řízené z Moskvy, si nepamatuju. Ale něco mi říká, že se tehdy taky našlo mraky grázlů, kteří vyřvávali o švábech, falešných vlastencích, ztroskotancích a samozvancích,“ padlo také.

A novinářka Angelika Bazalová, která byla mezi „dezoláty“ řazena především za své kritické postoje k politice vlády za pandemie, sarkasticky poznamenala: „Věci jdou rychle kupředu. Dřív byl dezolát ten, kdo nevěřil vědě. Dneska už stačí nevěřit České televizi a jste tam taky. V dalším kroku zřejmě bude stačit nevěřit Petru Kolářovi“.

Nový člověk v podání Petra Koláře už podle ní jenom čučí a na telku a věří. A přidala svou vlastní pandemickou zkušenost s těmi, kteří se také nazývali jako „vědci“. „Říkají vám "věřte" a mezitím kradou jak straky“. A právě takoví měli často do ČT privilegovaný přístup.

Pod samotným příspěvkem pak zaznělo i připomenutí, že Česká televize ráda zvala k ekonomickým tématům třeba bankéře a politika TOP 09 jménem Radovan Vávra. Ten propagoval euro, elektromobilitu a další liberální modernu, ale také třeba projekt jménem XIXOIO. Ten se v posledních dnech ukázal jako podvodný a jeho manažeři skončili ve vězení.

Autor tohoto příspěvku se obratem dozvěděl: „Nechápu co tím chcete říct. Nejspíše nic, protože jste u toho zapomněl myslet“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

xxx, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMartin23 , 02.12.2022 16:47:58
Jako absolvent dvou VŠ mohu Koláře maximálně ...(edit.)... Ale ještě před tím mu něco řeknu. V roce 2000 jste po 14 dnech vyhodili ředitele ČT bývalého emigranta a pracovníka BBC. Od té doby tam byli, vyjma prozatimním ředitelům, dva bývalí komunisti. Pomocí těchto vydíratelných si z ČT děláte veřejnoprávní krmítko. A ta Kolářova eskapáda s tou blonďatou indiánkou po Zárubovi, to jenom dokresluje. A dokud budu ČT platit ze zákona, tak si o ČT budu smýšlet podle vlastního uvážení a nikdo mne nebude označovat za dezoláta. Kdybych bydlel v Praze, dám ti pěstí. U nás se to tak dělá, když někdo někoho veřejné uráží.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…