Nový datadisk pro Path of Exile přinese roguelike hratelnost
zdroj: Grinding Gear Games

Nový datadisk pro Path of Exile přinese roguelike hratelnost

2. 12. 2022 14:10 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Letitá a stále populární (a opečovávaná) diablovka Path of Exile dostane už příští týden nový datadisk, ve kterém si její autoři vyzkouší v současnosti velmi oblíbenou roguelike hratelnost. Rozšíření ponese název Forbidden Sanctum a pozve hráče do kobek plných pokladů, ale také nebezpečných nástrah.

V rámci dungeonů budete muset projít čtyři patra, přičemž na každém vás přirozeně čeká boss. To ale nutně nepředstavuje tu největší výzvu. Daleko zásadnější potíže vám totiž mohou způsobit místnosti, které vašemu hrdinovi přivodí určitý větší či menší postih. Můžete se s nimi vypořádat za pomoci různých předmětů, které jejich vliv umenší, rozhodně ale nečekejte procházku růžovou zahradou.

Vývojáři ze studia Grinding Gear Games přiznávají, že se při vývoji nového datadisku inspirovali v klasikách roguelike žánru, jako je třeba Binding of Isaac, ale i samotný původní Rogue, který dal celému hernímu odvětví jméno. Součástí hratelnosti bude třeba rozhodování, zda okamžitě přijmete nějakou odměnu, nebo raději počkáte na její lepší variantu, ovšem s rizikem, že se vám k ní nepodaří dostat.

Relikvie, na které narazíte během jednotlivých průchodů, budou vázány na účet a nebude možné s nimi obchodovat. Vaše postava také může narazit na speciální oltář, na kterém si můžete získanou relikvii „uložit“ pro případ neúspěchu.

Forbidden Sanctum vychází 7. prosince. Spolu s novým obsahem můžete očekávat i tradiční úpravy ve vyvážení hry a opravy chyb.

Nejnovější články