Na co koukat v prosinci: Druhý Avatar, naštvaný Santa a návrat Benoita Blanca

2. 12. 2022 - 14:00 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v prosinci: Druhý Avatar, naštvaný Santa a návrat Benoita Blanca zdroj: Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures

Konec roku bude v kinech velkolepý, vrací se totiž James Cameron se svým Avatarem. A nuda nebude ani na streamu, je libo pokračování detektivky Na nože?

Šílená noc, 8. prosince, kino

zdroj: Cinemart

Lighststoneovi chtěli jen strávit hezké Vánoce v rodinném kruhu, i když u toho bude i hlava rodiny Gertrude, která všem leze krkem, ale má na kontě miliony. A ty miliony chce i banda zločinců, jenže nepočítali s jedním problémem. Se Santou. Ten má totiž malou Lighthouseovou na seznamu hodných dětí, naopak partu ozbrojených zabijáků na seznamu lumpů. A tak bere do ruky bourací kladivo a jde zachránit Vánoce. Hlavní roli drsného Santy si zahrál David Harbour ze seriálu Stranger Things.

Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo, 8. prosince, kino

mikulášovy patálie jak to celé začalo zdroj: Foto: Bac Films

Mikulášovy patálie je dětská literární klasika, kterou četlo a milovalo hned několik generací. Dočkali jsme se i několika filmů, ale ten nejnovější na to jde trošku jinak. Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo bude totiž animák, a navíc pojatý stejným stylem jako ilustrace v knížkách. Sympatický neposeda to tedy bude moci v kinech rozjet stejně jako na stránkách svých knížek.

Osvobození, 9. prosince, Apple TV+

  osvobození zdroj: Foto: Apple TV+

Will Smith sice dostal vloni Oscara za sportovní drama Král Richard: Zrození šampiónek, ale proč by měl končit jen u jednoho? Jeho drama Osvobození vychází ze skutečné události a hlavním hrdinou je otrok Peter, který se rozhodl utéct z plantáže a dostat se na vytouženou svobodu. Jenže po jeho stopě se vydává jeho pán se psy a pohůnky a nebezpečí se skrývá i v bažinách Louisiany. Jenže Peter ví, že vrátit se už nemůže. Čeká ho svoboda, nebo smrt.

Guillermo del Toro's Pinocchio, 9. prosince, Netflix

pinocchio zdroj: Foto: Netflix

Pinocchio se letos už jednou objevil, disneyovská verze s Tomem Hanksem byla víceméně tradiční pohádkovou předělávkou slavného animáku. Teď je na řadě Guillermo del Toro a od něj lze očekávat všechno, jen ne tradiční příběh. Jeho Pinocchio vznikal s pomocí slow-motion animace, na kterou spoléhal kdysi třeba i Karel Zeman, a ačkoliv půjde v základu o pohádkový příběh, podle del Tora bude i pořádně drsný a ne úplně pohádkový. Konec konců má se odehrávat ve fašistické Itálii.

Avatar: The Way of Water, 15. prosince, kino

zdroj: Falcon

Na pokračování komerčně nejúspěšnějšího filmu všech dob jsme museli čekat třináct let, ale mělo by to stát za to. James Cameron nás vezme znovu na Pandoru, kam se vrací i lidé, kteří ji chtějí opět zničit při snaze vytěžit vzácné přírodní zdroje. Jake Sully a jeho modrá rodina se tak musí vydat na útěk a hledat nový domov u oceánu, kde žijí jiné a neznámé klany. Jenže před válkou se utéct nedá. Postaví se jejich noví přátelé na jejich stranu?

Bardo, 16. prosince, Netflix

bardo zdroj: Foto: Netflix

Mexický režisér Alejandro González Iñárritu má doma pět Oscarů a na kontě filmy jako REVENANT: Zmrtvýchvstání nebo 21 gramů. Jeho novinka Bardo bude velmi osobní příběh, jejím hrdinou totiž bude novinář a filmař Silvero, který celý život točil provokativní díla, která rezonovala celou společností. Teď získal prestižní cenu a rozhodne se to oslavit se starými známými. Vrací se tak do rodného města, ale zjišťuje, že za ta léta se městečko, lidé i celé Mexiko hodně změnili. A že mu možná už nerozumí.

Kocour v botách: Poslední přání, 22. prosince, kino

zdroj: Falcon

Animovaný Kocour v botách se poprvé představil v sérii Shrek, ale dočkal se i vlastního filmu. A konečně došlo na pokračování. V něm se tedy opět můžete těšit na sebevědomého hrdinu, který to s kordem umí líp, než by se jeho nepřátelům líbilo, jenže teď má problém. Vypadá to, že vypotřeboval osm ze svých devíti životů. Jenže pak zjistí, že legenda o Posledním přání existuje a rozhodne se ho najít a využít, aby si životy doplnil. Jenže není jediný, kdo po něm touží. Hlavního hrdinu opět nadaboval Antonio Banderas.

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody, 22. prosince, kino

zdroj: Falcon

Hudební biografie jsou v poslední době hodně v kurzu. Dočkala se kapela Queen nebo Elton John a teď došlo na Whitney Houston. Zpěvačka s úžasným hlasem a hvězda legendárního Osobního strážce začínala u gospelů, ale postupně přešla k popu. A celou kariéru musela poslouchat, jak její songy nejsou dost „černošské“. Mnohem horší však bylo, když zjistila, že v téhle branži nemůže věřit nikomu. Ani svojí vlastní rodině. Hlavní roli si zahraje talentovaná Naomi Ackie.

Na nože: Glass Onion, 23. prosince, Netflix

zdroj: Netflix

Daniel Craig sice skončil jako James Bond, o práci se ale bát nemusí. Vychytralá detektivka Na nože mu evidentně sedla a divákům se líbila, takže tu máme další díl. A neměl by být poslední. Tentokrát se Benoit Blanc podívá na ostrov, kam excentrický miliardář sezval své staré přátele a nachystal pro ně detektivní hru. Jenže když dojde k opravdové vraždě, přestává sranda. A Blanc bude mít plné ruce práce. Vedle Craiga se objeví třeba Dave Bautista nebo Edward Norton.

Bílý šum, 30. prosince, Netflix

  bílý šum zdroj: Foto: Netflix

Noah Baumbach umí točit filmy, o kterých se mluví. Rád se věnuje tématům, o kterých občas přemýšlí úplně každý a umí být drsný, vtipný i jízlivý, jak ukázal naposledy v povedené Manželské historii. Z ní si do své novinky Bílý šum přivádí Adama Drivera, jenž si zahraje obyčejného tátu, který jednoho dne sebere rodinu a utíká s ní do bezpečí před strašlivou katastrofou. Jenže to nebude mít snadné. Civilizace se hroutí, pravidla přestávají platit a útěk je najednou nebezpečnější než to, před čím utíkají.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.