Football Manager 2023 Recenze Recenze Football Manager 2023, manažera progresivního jako Petr Rada

Recenze Football Manager 2023, manažera progresivního jako Petr Rada

Tomáš Urbánek

Tomáš Urbánek

2. 12. 2022 18:30

Seznam kapitol

1. SEZONA ZA SEZONOU 2. PÁR NOVINEK STAČÍ 3. ČAS NA PAUZU

Každý rok se s železnou pravidelností vracíme na fotbalová hřiště, hokejová kluziště, basketbalové palubovky i baseballové stadiony. Vedle toho se ale na podzim pravidelně vrací i manažerské křeslo ve Football Manageru. Co nového (ne)přináší tentokrát?

Reklama

Letošní fotbalový podzim má jednu velkou zvláštnost. Poprvé v dějinách se koná mistrovství světa ne po konci, ale v polovině (alespoň pro většinu fotbalového světa) klubové sezony.  A to není ani zdaleka ta největší kontroverze, která se s právě probíhajícím Mundialem pojí, takže se řada fanoušků rozhodla tuto velkou událost bojkotovat. Pokud patříte mezi ně a chcete si zkrátit čekání na návrat klubového fotbalu, a nebo mistrovství sledujete a prostě jen stále nemáte fotbalu dost, nabízí se možnost v tomto ročním období už tradičně sáhnout po novém Football Manageru. 


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: 1299 Kč nebo Gamepass
  • Standardní herní doba: Hodně! Spousta! Moc!
  • Česká lokalizace: Ne
  • Faktor znovuhratelnosti: Až do zblbnutí
  • Vhodné pro: Všechny fanoušky míče kopaného
  • Nevhodné pro: OstatnÍ

Ale právě to slovíčko “tradičně” možná pomalu začíná být problém. Pokud patříte mezi ty manažery, kteří si nenechají ujít žádný nový díl, nejspíš si sami všímáte jak málo se vlastně každý rok váš zážitek mění. Samozřejmě je skvělé mít nové soupisky, zase o kousek větší databázi hráčů, novou chuť se chopit týmu který čerstvě postoupil do druhé ligy a popostrčit ho až do jednoho ze tří hlavních evropských pohárů, nově plně licencovaných včetně grafiky a znělek, ale… ono se to vlastně pořád hraje úplně stejně. 

To samozřejmě není žádný nový poznatek, jen s každým dalším dílem začíná být to střídání prvku očekávání novinek a prvku zklamání z jejich nedostatku o trochu bolestivější. A letos těch novinek je, i ve srovnání s předchozími ročníky, opravdu poskrovnu. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama