Hlavní obsah

První sjezd v nové sezoně vyhrála Italka Goggiaová

První sjezd v nové sezoně Světového poháru v Lake Louise vyhrála italská lyžařka Sofia Goggiová. Druhá za obhájkyní malého glóbu byla Corinne Suterová ze Švýcarska.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Sofia Goggiaová z Itálie na cestě k vítězství v Lake Louise.

Článek

Třicetiletá Goggiaová vyhrála s náskokem čtyř setin a připsala si osmnácté dílčí vítězství v seriálu v kariéře. Pro třetí místo si se ztrátou šesti setin dojela Cornelia Hütterová z Rakouska.

"Z vítězství mám samozřejmě radost, ale nepředvedla jsem dobrý výkon, nejela jsem tak, jak jsem si představovala. Sezona bude náročná, tak snad to bude v sobotu lepší," řekla Goggiaová.

Italka úspěšně vykročila za obhajobou malého glóbu ve sjezdu, který získala v předchozích dvou sezonách. Může se stát první lyžařkou od Lindsey Vonnové, jež pořadí ovládne ve třech sezonách po sobě. Američanka sjezdu dominovala v sezonách 2007/08 až 2012/13.

V průběžném pořadí Světového poháru se Goggiaová po pátém závodě sezony posunula na desáté místo. Vede obhájkyně celkového prvenství Američanka Mikaela Shiffrinová, která závody v Lake Louise vynechala.

České reprezentantky v Kanadě nestartovaly. Ester Ledecká se zotavuje po zlomenině klíční kosti, vítězka super-G z olympiády v Pchjongčchangu by se měla do seriálu zapojit v novém roce.

V sobotu je v Lake Louise na programu druhý sjezd. Disciplína původně měla mít premiéru v novém ročníku Světového poháru už na začátku listopadu. Oba závody v Zermattu ale byly kvůli nedostatku sněhu zrušeny.

SP ve sjezdovém lyžování v Lake Louise (Kanada):
Ženy - sjezd:
1. Goggiaová (It.) 1:47,81
2. Suterová (Švýc.) -0,04
3. Hütterová -0,06
4. Puchnerová (Rak.) -0,35
5. Štuhecová (Slovin.) -0,42
6. Ortliebová (Rak.) -0,95
Průběžné pořadí SP (po 5 z 39 závodů):
1. Shiffrinová (USA) 265 b.
2. Holdenerová (Švýc.) 240
3. Vlhová (SR) 220
4. Swennová Larssonová 180
5. Hectorová (obě Švéd.) 167
6. Gutová-Behramiová (Švýc.) 113
...
25. Dubovská (ČR) 42

Reklama

Související témata: