Canon: tiskárny Maxify GX3040 a GX4040

3. 12. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: Canon)
Společnost Canon rozšířila rodinu tiskáren Maxify o modely GX3040 a GX4040 určené především pro ty, kdo pracují doma, a pro malé firmy. Tato řada je koncipována s ohledem na spolupráci, efektivitu a produktivitu a je vhodná pro řešení širokého spektra tiskových potřeb v různých pracovních prostředích.

Oba modely jsou vybavené technologií doplňovatelných inkoustových nádrží MegaTank a vyznačují se nízkými celkovými náklady na vlastnictví i na vytištěnou stránku. Jsou jednoduché na ovládání i údržbu – šetří čas, který lze věnovat důležitějším pracovním záležitostem. Prostoje jsou totiž omezené na minimum díky velkoobjemovému tisku až 14 000 stran z jedné sady nádob s barevnými inkousty – nebo až 21 000 stran v ekonomickém režimu tisku. Přispívá k tomu i velká vstupní kapacita papíru – až 350 listů (zásobník na 250 listů a 100 listů v zadním podavači). Tiskárny jsou vybaveny také plochým zadním podavačem, který podporuje různé typy a velikosti médií včetně kartonu. Díky tomu dokáže jediné zařízení pokrýt široké spektrum tiskových potřeb firmy. Uživatelsky vyměnitelná údržbová kazeta navíc omezuje nutnost zasílat tiskárnu do servisu.

Tiskárny Maxify GX3040 a Maxify GX4040 vycházejí vstříc potřebám malých firem a těch, kdo pracují z domova. Nabízejí rychlé kopírování, skenování i tisk. Oba modely v kompaktním stolním provedení zabírají minimum místa na pracovním stole a snadno se vejdou do stísněných prostor domácí kanceláře.

Vysoká produktivita a spolupráce

Oba modely dosahují rychlosti tisku 18 obr./min při černobílém tisku a 13 obr./min barevně. Díky čtyřbarevnému pigmentovému inkoustu jsou tiskárny vhodné pro firemní tisk na různé typy papírů. Společnost Canon exkluzivně vyvinula pigmentové inkousty pro tisk ostrého a snadno čitelného černého textu a pro výrazný barevný text a grafiku. Současně došlo k vylepšení kontrastu v podání barev oproti předchozím modelům Maxify GX. U plně pigmentových inkoustů nedochází k rozpíjení a rozmazávání, takže v dokumentech lze zvýrazňovat a šířit je s jistotou, že budou vypadat čistě a profesionálně.

Nové modely tiskáren Maxify GX podporují i počítače typu chromebook – včetně přímého tisku a skenování z OS Chrome. Tiskárny samozřejmě spolupracují i s širokou škálou dalších operačních systémů, včetně MacOS, Windows, iOS a Android.

Bezproblémová konektivita na pracovišti

Díky inteligentní konektivitě mohou uživatelé tiskáren Maxify tisknout, skenovat, kopírovat a připojovat se ke cloudu prostřednictvím aplikace Canon PRINT a využívat výhody kompatibility se stávajícími softwarovými a technologickými platformami včetně AirPrint a Mopria. Po připojení k Wi-Fi zjistí tiskárna sílu signálu a úroveň zabezpečení. Nachází-li se v dosahu více přístupových bodů, automaticky se připojí k tomu, který má nejlepší zabezpečení a vykazuje nejvyšší kvalitu datového přenosu, což zajišťuje spolehlivé připojení za všech okolností.

Díky různým bezpečnostním opatřením – včetně WPA3-SAE, WPA3-EAP (AES) a šifrování TLS 1.3 – jsou tiskárny bezpečnější a s nižším rizikem neoprávněného přístupu a úniku dat.​

Podpora potisku různých médií

Plakáty, upoutávky do provozoven a jiné výtisky na karton, jejichž výroba se běžně zadává externě, lze nyní vyrábět pomocí tiskáren Maxify GX3040 a Maxify GX4040, což malým firmám snižuje celkové náklady na propagační materiály. Pro potřeby firemního tisku jsou obě zařízení kompatibilní s různými aplikacemi, včetně možnosti tisku na karton z nového plochého zadního podavače. PosterArtist Web lze použít k tvorbě atraktivních plakátů bez potřeby profesionálních grafických dovedností – šablony, automatický design a bezplatná fotobanka pomáhají tvořit materiály, které zaujmou. Aplikace je k dispozici online prostřednictvím webového prohlížeče, takže lze úpravy provádět kdykoli a kdekoli.

Snadná údržba

Oba modely, Maxify GX3040 a Maxify GX4040, jsou jednoduché na obsluhu a údržbu díky vylepšenému designu hardwaru, přehledným displejům (u varianty Maxify GX4040 je panel dokonce dotykový) a uhlazenému uživatelskému rozhraní. Doplňování inkoustu je snazší než dříve – pomocí barevně rozlišených uzávěrů s pružinou může uživatel doplnit nádržku jemným pohybem prstu, zcela bez rozlití inkoustu. Uživatelsky vyměnitelná údržbová kazeta je navíc nyní umístěna vpředu, takže je snadno dostupná a lehce se s ní manipuluje.

Štítky: 

Podobné články

Epson: multifunkční tiskárny AM-C400 a AM-C550

20. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Epson)
Epson pokračuje v zavádění inkoustové technologie Heat-Free Line Inkjet do svých kancelářských tiskáren. Nejnovějšími přírůstky v nabídce takto vybavených zařízení jsou multifunkční modely AM-C400 a AM-C550 formátu A4, které přináší řadu vylepšení včetně úspornějšího chodu a kompaktnějších rozměrů. Čtěte více

Marcel Divín (Epson): Reselleři jsou partneři na celý život

16. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: dcd)
Marcel Divín, branch office manager společnosti Epson Europe CZ & SK, prozradil, jak se společnosti Epson daří a které novinky v dohledné době můžeme očekávat. Řeč přišla také na udržitelnost, která je pro Epson jednou z priorit. Čtěte více

Klára Janečková: OKI staví na osobním kontaktu s dealery

11. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Klára Janečková se v české pobočce OKI Europe stala obchodní manažerkou se zodpovědností za sektor open channel. Rozšířila tak zdejší obchodní tým OKI, který tvoří obchodní ředitel Jan Denkstein a obchodní manažeři Miroslav Pávek, Jiří Sojka a Pavel Míka. Janečková má v OKI zároveň na starosti marketingové aktivity v ČR, SR a Maďarsku. S marketingem, obchodem i tiskovým segmentem má bohaté zkušenosti, působila například v CzechTrade či JVM Computers. Čtěte více

Pantum: Výrobce s bohatou nabídkou

9. 4. 2024. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: Pantum)
PANTUM, výrobce tiskových technologií, spotřebního materiálu a dodavatel souvisejících služeb, vstoupil na trh v České a Slovenské republice na konci roku 2022, respektive na začátku roku 2023. Stála před námi velká výzva v podobě uvedení značky na trh, vybudování distribučního a prodejního kanálu a zajištění servisních služeb. Čtěte více