Korejci museli čekat, postup slavili u tabletů a mobilních telefonů

foto Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - skupina H (Dauhá, Education City):Korea - Portugalsko, 2. prosince 2022. Korejci utvořili po utkání na hrací ploše hlouček a sledovali na mobilních telefonech a tabletech závěr utkání Uruguay - Ghana (2:0), po jehož konci se mohli radovat se svými fanoušky na stadionu Education City v Dauhá z druhého místa a postupu do osmifinále.

Dauhá - Netradiční dohru mělo utkání fotbalového mistrovství světa mezi Jižní Koreou a Portugalskem. Zatímco vítězové skupiny H po porážce 1:2 zamířili do kabin, Korejci utvořili na hrací ploše hlouček a sledovali na mobilních telefonech a tabletech závěr utkání Uruguay - Ghana (2:0), po jehož konci se mohli radovat se svými fanoušky na stadionu Education City v Dauhá z druhého místa a postupu do osmifinále.

"Několikaminutové čekání na výsledek druhého zápasu opravdu nebylo jednoduché," přiznal novinářům střelec vítězné branky Hwang Hi-čchan. "Ale nakonec to vyšlo a postoupili jsme dál," radoval se útočník Wolverhamptonu.

Portugalci nastoupili s vědomím jistého postupu s několika náhradníky a jeden z debutantů na MS Ricardo Horta potřeboval jen pět minut na vedoucí gól. O vyrovnání se postaral v 27. minutě po rohovém kopu Kim Jong-kwon a druhý gól přidal střídající Hwang Hi-čchan, který nastoupil poprvé na turnaji.

"Byl to trochu risk. Ale nezajímalo mě, jestli se mi něco stane, prostě jsem chtěl pomoct týmu. Všichni mi věřili, moc mi to pomohlo," uvedl šestadvacetiletý útočník, jehož trápily zdravotní problémy.

Korejci získali shodně jako Uruguay čtyři body a měli i stejný rozdíl ve skóre, ve prospěch asijského týmu ale rozhodl vyšší počet vstřelených branek (4:4 ku 2:2). Korejci postoupili do play off poprvé od roku 2010 a v osmifinále je čeká v pondělí Brazílie.

"Je to skoro zázrak, splněný sen. Dali jsme do toho všechno, od hráčů až po trenéry a realizační tým," radoval se útočník Čo Ku-song. Dvougólový střelec z utkání s Ghanou (2:3) tak ocenil i práci hlavního trenéra Paula Benta, jenž kvůli disciplinárnímu trestu přihlížel překvapivé výhře Korejců proti své rodné zemi pouze z tribuny.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 25.04.2024 ČTK

Reklama

9°C

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 9°C

Celá předpověď