Hlavní obsah

Terénní supersport i od Ferrari? Ilustrátor navrhl rallyovou SF90

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na rozdíl od Porsche a Lamborghini nemá automobilka Ferrari v nabídce supersport pro jízdu v terénu. Jak by takový vůz mohl vypadat, se zamyslel ruský designér.

Foto: Ferrari

Ferrari SF90 Stradale (ilustrační foto)

Článek

Líbí se vám přizvednuté supersporty, jako je Porsche 911 Dakar nebo Lamborghini Huracán Sterrato, ale jste fanoušky Ferrari? To má zatím jediné auto pro jízdu mimo asfalt, nazvané Purosangue, a o přizvednutém sporťáku neuvažuje – alespoň je-li nám známo.

Jak by mohl takový vůz vypadat, kdyby vznikl, se zamyslel ruský designér stojící za instagramovým účtem Ildar Project. Jako základ zvolil Ferrari SF90 Stradale, ovšem po jeho zásahu vůz už není tak úplně „stradale“ – tedy „silniční“.

SF90 Dakar Cross Edition, jak je vůz nazván, dostal kromě významně zvýšené světlé výšky také terénní pneumatiky, dva LEDkové reflektory na příď a nosič na střechu, který nese rezervní kolo. A samozřejmě oplastování blatníků, jak se na crossover sluší. Autor o voze nesdílel žádné další informace, nemáme tak na stole návrh změn techniky či elektroniky.

Chtělo by se říci, že pravděpodobnost, že by Ferrari něco takového skutečně postavilo, se limitně blíží nule, ovšem o SUV jsme si to kdysi také mysleli – a najednou je na světě purosangue.

Anketa

Uvítali byste takto upravené Ferrari SF90 Stradale v nabídce?
Ano, ať je víc na výběr
67,8 %
Ne, přizvednuté porsche a lamborghini je až až
6,1 %
Nevoní mi žádný přizvednutý sporťák
26,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 456 čtenářů.

Ferrari Purosangue jako pick-up či kabriolet? Ilustrátor představil své vize

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám