Hlavní obsah

Auty jsou stále podceňovanou zbraní. Sází na ně Sparta, Bohemians, v Edenu připravili specialitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že autová vhazování jsou ve fotbale stále podceňovanou zbraní. Vyprávět by o tom mohli například v anglickém Stoke v době, kdy pod vedením kouče Tonyho Pulise patřil k místním oporám Rory Delap. A kdo umí nejlépe využívat autová vhazování v Česku? „Všiml jsem si, že Sparta s Lukášem Sadílkem, a pak Bohemka,“ reaguje Robert Neumann v pořadu Přímák na Sport.cz.

Auty jsou stále podceňovanou zbraní. Kdo z ligy je využívá nejlépe? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Že speciálně v táboře Klokanů věnují autům velkou pozornost, potvrzuje také Jan Vondra, který v týmu působil ještě v minulém ročníku. „Když má klub někoho, kdo umí házet auty daleko, tak si myslím, že se tomu fakt věnují, jako jsme to měli na Bohemce, kde mají Petra Hronka, který to hází fakt daleko," líčí 27letý krajní bek.

„Zejména za trenéra Klusáčka jsme to trénovali fakt hodně. Myslím, že každý jeden nebo dva týdny byl trénink na auty. Byla skupina hráčů, kteří se tomu věnovali do náběhů, odražený balon a tak dále," prozrazuje fotbalista, který strávil podzim v makedonském celku KF Shkëndija.

Kolik fotbalových zápasů sleduje sportovní novinář? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Zároveň však upozorňuje, že nácviky autů nejsou zdaleka jen o pokusech hodit balon do hloubi šestnáctky. „Třeba Slavia má nacvičené auty s rotací uprostřed zálohy," pozoruje u dalšího vršovického mužstva.

Jakou práci dělají fotbalisté po skončení kariéry? Některé příběhy vás možná zaskočí. Pasáž z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Více se dozvíte ve videu z Přímáku. V úryvku z pořadu Sport.cz zazní mimo jiné, kolik gólů dalo Stoke po autech Roryho Delapa a co o házení autů říkají odborné studie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články