Hlavní obsah

Zuřivost Uruguayců neznala mezí! Cavani zlikvidoval VAR, spoluhráč napadl úředníka FIFA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zklamání a frustrace hráčů Uruguaye po posledním zápase na mistrovství světa v Kataru byla velká. Navzdory výhře nad Ghanou 2:0 jim brány osmifinále zůstaly zavřené, jelikož Korea porazila Portugalsko 2:1. Několik hráčů po zápase nahánělo rozhodčí, Edinson Cavani poté pěstí poslal k zemi zařízení VAR a José Giménez udeřil loktem do hlavy ředitele soutěží FIFA. Rozhodčí poté nazval „z*urvysyny“ a zloději. Za jeho chování mu nyní hrozí až patnáctizápasový distanc.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Ghana - UruguayVideo: Česká televize

 
Článek

„I když cítíte frustraci, musíte zachovat klid," okomentoval chování uruguayských hráčů televizní expert Joe Cole. Přesně to se ale Jihoameričanům nepovedlo. Edinson Cavani, který přišel na hřiště v 65. minutě, byl v nastaveném čase zřejmě nedovoleně zastaven ve vápně, jenže sudí Daniel Siebert vytoužený pokutový a dost možná postupový pokutový kop neodpískal.

Cavani zuřil, při odchodu do šaten poslal pěstí k zemi obrazovku VAR. Jestli bylo zařízení poškozeno, není jasné, ale rána to byla pořádná.

Ještě hůře se však zachoval Cavaniho spoluhráč José Giménez, který v momentě, kdy se spolu s několika spoluhráči seběhl po zápase kolem rozhodčího Sieberta, udeřil loktem zezadu do zátylku jednoho z úředníků FIFA.

Hráč Atlética Madrid poté ještě velmi nevybíravě urážel rozhodčí. „Všichni (rozhodčí) jsou banda zlodějů, tihle zk*rvysyni. Ano, nahrajte mě. Zk*rvysyni," nebral si vůbec žádné servítky sedmadvacetiletý obránce.

Podle dostupných informací by za tento vulgární výstup mohl dostat třízápasový trest, za šarvátku, při níž udeřil ředitele soutěží FIFA, mu však hrozí až patnáctizápasový distanc. Údery loktem jsou vedeny jako forma napadení. Není však jasné, zda by se jednalo o trest reprezentační, nebo by suspendace platila i na klubové úrovni.

Zkušenosti s dlouhou suspendací má Giménezův reprezentační spoluhráč Luis Suárez, který za kousnutí Itala Giorgia Chielliniho v základní skupině mistrovství světa v roce 2014 obdržel tříměsíční zákaz činnosti, který platil jak pro národní tým, tak pro jeho tehdejší klub Barcelonu.

Reklama