Prostreno.cz

Jalovcový olej by v domácích esenciálních zásobách neměl chybět

Když se řekne jalovec, okamžitě si představíte koření na zvěřinu a do svíčkové? No vidíte. Příznivci aromaterapie si vybaví spíše esenciální olej, který čistí vzduch a má i skvělé přednosti v kosmetice.

Vyvoněná domácnost? To je to, oč tu běží! A právě proto tolik tíhneme k esenciálním olejům, kterých zkrátka nikdy nemáme dost. I vy si na tyhle malé lahvičky dost potrpíte? Pak by vás mohl oslovit olej jalovcový, který lze využít i mimo aromalampu. Bude vaším novým oblíbencem? Zde jsou jeho parádní účinky.

Čistička vzduchu, která zbavuje bacilů

Někdo vůni jalovce popisuje jako sladkou, pro jiného bývá spíše ovocná s lehkým nádechem dřevitosti. Tak či tak, udělá vám v domácnosti velikou očistnou službu. Díky svým silným dezinfekčním vlastnostem zbavuje vzduch škodlivých zárodků a patogenů, se kterými rozhodně bydlet nechcete. No to se vám to bude dýchat, panečku!

Pryč s úzkostí a depresí

Na podzim i v zimě trpí špatnou náladou i úzkostnými stavy kdekdo. Mohou za to klimatické vlivy, stále se zkracující dny i nedostatek slunečních paprsků, které podporují produkci vitaminu D. Naštěstí je tu esenciální jalovec! Už po pár minutách inhalace uklidňuje psychiku a navozuje duševní rovnováhu. Mimochodem, zabírá i na nespavost, takže kapičku či dvě klidně nechte spadnout na roh polštáře. Co jeho vnější použití?

Nepřítel akné i rozšířených pórů

Jalovec sám o sobě působí jako mocný antioxidant, což se v péči o problematickou pleť náramně hodí. Pokud tento produkt smícháte s dalším nosným olejem, kupříkladu olivovým či kokosovým, získáte antibakteriální mazadlo, které podporuje hojení i léčbu akné. Bodem navíc je pak to, že zmenšuje rozšířené póry. Tento „krém“ je vhodný i na strie a celulitidu, protože si nebere servítky ani se záněty.

Sbohem, lupy!

Rozředěný esenciální jalovec může pomoci i vlasům, protože zastavuje tvorbu lupů a hřívu celkově posiluje. Také urychluje její růst a bojuje proti nadměrnému vypadávání, čímž jistě nikdo nepohrdne. Nechcete zkusit masáž pokožky hlavy?

Zdroje: www.healthybuilderz.com, www.organicfacts.net





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat