Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brokový střelec Lipták je nejlepší sportovec Brna, rozhodli experti

Brokový střelec Jiří Lipták se stal nejlepším sportovcem Brna za letošní rok. Olympijský vítěz z Tokia obhájil prvenství v tradiční anketě novinářů a členů Akademie brněnského sportu. Brokoví střelci Komety zvítězili i v kategorii kolektivů.

Lipták zažil po loňském triumfu pod pěti kruhy opět úspěšný rok. V Baku vyhrál závod Světového poháru, na Kypru se podruhé v kariéře stal mistrem Evropy ve střelbě na trap a přidal stříbro v soutěži týmů. Kromě toho vybojoval účastnické místo pro Česko místo na OH v Paříži 2024.

V anketě Lipták odsunul na druhé místo sportovního lezce Adama Ondru, který na ME v Mnichově vybojoval tři medaile včetně zlata v lezení na obtížnost. Třetí příčka patří dalšímu střelci Jakubu Tomečkovi, mistru Evropy ve skeetu.

Brněnský brokař Lipták je evropským šampionem a už myslí na olympiádu

Jeden z nejlepších brokových střelců na trap současnosti Jiří Lipták slaví po loňském zlatu z olympijských her v Tokiu další úspěch. Z mistrovství Evropy si přivezl znovu nejcennější kov. I přes mnohé úspěchy ale z ambicí neslevuje ani nadále a...

Pověst nejlepší sportovní akce v Brně těsně obhájila hokejová Kometa za zápasy v extralize. Nejlepším handicapovaným sportovcem se stal opět cyklista Ivo Koblasa a nejlepším veteránem plavec František Pokorný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Barbora Švubová

Štítky Brno, Cena, Sportovec, Lipták, Olympiáda, Skeet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brokový střelec Lipták je nejlepší sportovec Brna, rozhodli experti  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.