Primátor Ryška (ODS) vyslyšel výzvu k záchraně Dukly Jihlava

HC Dukla Jihlava zveřejnila výzvu pro své fanoušky s názvem „Pojďme zachránit Duklu“. Cílem je zajištění finanční stability klubu ve velmi složité sezóně. Podle informací Občasníku výzvu obratem vyslyšel primátor Jihlavy Petr Ryška a daroval Spolku fanoušků tři kusy permanentních vstupenek. Informaci o daru primátora Ryšky potvrdil šéf fanoušků Dukly Rostislav Krutiš.

Důvodem je nestabilní a komplikované ekonomická situace, která je spojená s nutností využívat azylu na domácí zápasy i s globální energetickou krizí. Dukla vyzývá své fanoušky k nákupu permanentních vstupenek na rozehranou sezonu a tím k podpoře klubu.

„Při sestavování plánů na nadcházející sezónu jsme v podstatě přesně počítali s dojížděním a různými novými náklady a našim předpokladům odpovídá i výše podpory od partnerů. Co jsme nemohli odhadnout, je globální situace, která ovlivňuje návštěvnost zápasů a příjmy ze vstupného nám výrazně chybí,“ připouští jednatel HC Dukla Jihlava Bedřich Ščerban.

Z kontaktů s fanoušky si je vědom, že především časová náročnost účasti na domácích zápasech je velký problém. Často Duklu na zápasech v CZ LOKO Aréně podporovaly celé rodiny a pro ty je cestování a dojíždění často nepřekonatelnou překážkou. Majitelem klubu je Statutární město Jihlava, jehož vedení aktuálně řeší s ohledem na budoucnost hokeje a dalších bruslařských sportů především výstavbu nové multifunkční haly.

„Chápeme problémy, které klub řeší. My musíme myslet na celou řadu dalších záležitostí a zajistit fungování města. Vedení Dukly má naši podporu a oceňujeme, že se sami snaží řešit situaci,“ komentoval akci primátor města Petr Ryška, který sám přislíbil nákup několika kusů permanentek.

V extraligové sezóně byla průměrná návštěvnost přes 4660 lidí, v ročníku před covidem do ochozů chodilo průměrně 2030 fanoušků. Aktuální počty kole 700 lidí jsou pro klubovou kasu problémem. Cílem akce je se prodejem permanentek dostat do průměru předchozích ročníků a přilákat lidi do ochozů. Možné proto je i rozšíření akce na větší prodej individuálních vstupenek na výjimečné zápasy. V předchozích sezónách hráči Dukly prosluli nejen vítězstvím v první lize, ale také tím, že se zřekli v rámci pomoci klubu platu a nastoupili na brigády do výrobních firem, či do provozů svých partnerů. To vše s cílem zajistit fungování Dukly Jihlava. „Kabina má velké a dobré srdce. Tým tvoří řada odchovanců a hráčů, kteří jsou s Jihlavou a Vysočinou sžití. Bojují za klub a věřím, že si podporu fandů zaslouží,“ přimlouvá se i Viktor Ujčík. Vedle aktivních hráčů akci podporují i legendy jihlavského hokeje v čele s Jiřím Holíkem, Oldřichem Válkem, či Milanem Chalupou.

„Všichni chceme v Jihlavě novou halu a extraligu a všichni máme možnost něco pro Duklu a zachování hokeje udělat. Tak nečekejme, co a jak udělají jiní, ale pojďme to udělat,“ vyzývá Bedřich Ščerban.

V závěru oficiálního prohlášení Dukly Jihlavy se píše: Snažíme se, bojujeme a děláme maximum pro šíření slávy hokeje z Vysočiny. Věříme, že stále máme „v zádech“ ty nejlepší fanoušky, srdcaře a skutečné Dukláky. Věříme, že vám není lhostejný osud jednoho z nejúspěšnějších klubů Československé hokejové historie. Nemáme přehnaná očekávání a budeme rádi za každou pomoc a projev sounáležitosti s klubem.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů