Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Závod s hromadným startem v Lillehammeru ovládla Karlssonová, Češky skončily na bodech

V ženském závodu s hromadným startem na 20 kilometrů klasicky v norském Lillehammeru se o prvenství mezi sebou popraly lyžařky převážně skandinávských zemí. Tou nejlepší v závěrečném sprintu byla nakonec Švédka Frida Karlssonová, která překonala Norku Tiril Udnes Wengovou a krajanku ze Švédska Ebbu Anderssonovou. Kateřina Janatová doběhla jako čtyřiatřicátá, Tereza Beranová dokončila na pětačtyřicátém místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr závodu s hromadným startem žen v Lillehammeru

Karlssonová nastoupila spolu s krajankou Ebbou Anderssonovou necelé tři kilometry před cílem, zhruba sedmisekundový náskok před soupeřkami ale neudržely. Závěrečný těsný souboj s Wengovou o druhé vítězství v sezoně však Švédka zvládla a vyhrála o šest desetin sekundy. Anderssonová skončila s odstupem 1,2 sekundy třetí. Wengová si díky tomuto umístění upevnila vedení v hodnocení SP.

Janatová, jež si v páteční desítce volně vyrovnala 13. místem osobní maximum v distančních závodech, tentokrát na nejlepší nestačila. Třiadvacátá žena sobotního sprintu za vítězkou zaostala o 2:52,1 minuty, Beranová ztratila více než pět minut.

"Závod byl za mě průměrný. Pocitově jsem se cítila dobře. Nepřišlo mi, že bych nějak vytuhla. V nějakých místech jsem bojovala s odrazem. Někdy mi ta klasika nesedne. Za 34. místo jsem ráda. Dřív by to pro mě byl skvělý výsledek, ale teď jsem ho zajela, ačkoliv jsem se necítila moc dobře. Těším se na Beitostölen a tohle je už za mnou," uvedla Janatová.

Výsledky SP v běhu na lyžích v Lillehammeru

Závody SP v běhu na lyžích v Lillehammeru:

Ženy - 20 km klasicky s hromadným startem:

1. Karlssonová (Švéd.) 53:51,9, 2. T. U. Wengová (Nor.) -0,6, 3. Anderssonová (Švéd.) -1,2, 4. Pärmäkoskiová -2,9, 5. Niskanenová (obě Fin.) -3,5, 6. Ilarová (Švéd.) -4,1, ...34. Janatová -2:52,1, 45. Beranová (obě ČR) -5:05,9.

Průběžné pořadí SP (po 6 z 32 závodů): 1. T. U. Wengová 528, 2. Karlssonová 452, 3. Digginsová (USA) 411, 4. Anderssonová 394, 5. Ribomová (Švéd.) 368, 6. Carlová (Něm.) 367, ...37. Janatová 109, 39. Beranová 105, 62. Antošová 44, 87. Nováková (obě ČR) 8.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články