Kutnohorský komorní orchestr uspořádal adventní koncert v refektáři GASKu

Kutnohorský komorní orchestr ve spolupráci se souborem Musica au Gaudium připravil již tradiční adventní vystoupení 3. prosince od 16:00 a od 19:00 v místnosti bývalého refektáře v budově GASKu.

Na program zařadili muzikanti skladby od Františka I. A. Tůmy, Arcangela Corelliho, Leoše Janáčka a Jiřího Strejce. Sólistkami na housle byly Lenka Drahotová a Jana Křivánková, na violů Jiřina Borská, Věra Bartoníčková na violoncello a sólistou na cembalo byl Michal Hanuš.

Kutnohorský komorní orchestr je smyčcový soubor složený z pedagogů a absolventů ZUŠ Kutná Hora, a který hraje bez dirigenta. Má v současné době 14 stálých členů. Orchestr se podílí kromě adventních a májových koncertů na mnoha jiných hudebních projektech v Kutné Hoře i dalších místech České republiky. Spolupracoval s pěveckými sbory i sólisty. Do repertoáru sboru zařadili členové skladby všech hudebních období. Uměleckou vedoucí orchestru je violoncellistka Věra Bartoníčková. KKO vznikl v březnu 2009 díky myšlence houslistky Lenky Drahotové, která je také organizační vedoucí sboru.

Dora Procházková, Tadeáš Procházka

Zavřít menu