InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Jaroslavy Míčkové

    středa 15.5 16:15 - ZUŠ - hrad, Strakonice

  • Akademie TJ Sokol – vystoupení všech oddílů jednoty

    středa 15.5 17:30 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Překvapení v Táboře. Odstoupil zastupitel Jiří Lešek z ODS

Jiří Lešek

Jiří Lešek

TÁBOR - Rezignoval skokan letošních komunálních voleb v Táboře - zastupitel ODS Jiří Lešek, kterého z devátého místa kandidátky Společně pro Tábor (ODS a TOP 09) vystřelili voliči mezi čtyřku zvolených. Nyní se vzdává všech funkcí a odchází z politiky. Důvody uvádí rodinné.

 

"Práce v zastupitelstvu, v dozorčí radě Bytesu, komisi Zdravého města a v čele osadního výboru Klokoty mi vedle zaměstnání začala zabírat tolik času, že bych vůbec nebyl s dětmi, které jsou ještě malé. Rozhodl jsem se upřednostnit rodinu. Třeba se do politiky vrátím, až budou děti velké," uvedl Jiří Lešek. Rezignaci předal na radnici v závěru minulého týdne.

Prvním náhradníkem kandidátky Společně pro Tábor je Kryštof Kothbauer z TOP 09. Tím by za Společně pro Tábor zasedali v zastupitelstvu dva zástupci ODS (Jiří Horecký a Martina Smětáková) a dva z TOP 09 (Lenka Horejsková a Kryštof Kothbauer). Tuto rovnováhu ve společné kandidátce, která měla princip střídání nominantů z obou stran, narušil po volbách právě Jiří Lešek, který poskočil díky hlasům voličů z devátého místa na čtvrté. Tím byli dosud za Společně pro Tábor v zastupitelstvu tři zástupci ODS a Lenka Horejsková za TOP 09. 

Jiří Lešek sdělil, že osadní výbor nyní povede Jana Hralová. 

Diskuse k článku - 21 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
  • Karel 

    Reagovat

     

    Pan Lešek toho hodně dokázal. Nekopejte do něho prosím. Je dobře že uprednostni rodinu, manželku a děti před špinavou politikou. Nevím kdo nám ho v té naší osadě nahradí.

    Vloženo 8.12.2022 15:02:49

  • Tábor 

    Reagovat

     

    Tak starosta je opravdu něco hrozného pro Tábor.
    Stačí dojit v neděli na náměstí..mrtvo a to je advent.

    Vloženo 6.12.2022 20:56:27

  • Fany 

    Reagovat

     

    Velice divné toto odstoupení. Snad před volbami pan Lešek musel vědět,že má malé děti a rodinu. Troufám si myslet,že v tom jsou úplně jiné důvody . A propo 5tisic za spoustu hodin práce pro město nejsou tak zajímavé, že.

    Vloženo 6.12.2022 20:07:06

    • Nick 

      Reagovat

       

      Jojo hraje si na srdcaře,že rodina přitom pravda je úplně někde jinde.

      Vloženo 6.12.2022 20:09:35

      • Vesade 

        Reagovat

         

        Hm, hm…

        Vloženo 31.12.2022 15:51:10

  • Ondřej Semerák 

    Reagovat

     

    Chtěl bych zde poděkovat panu Leškovi za nezištnou pomoc, kterou nám svými odbornými radami na Bytesu poskytoval ( pro kritiky bezplatně a před posledními volbami) zvláště v oblasti optických rozvodů. Jeho rozhodnutí je škoda, ale plně ho respektuji.

    Vloženo 5.12.2022 19:50:24

    • JH 

      Reagovat

       

      Moc hezky jste to napsal. Jirka by se rozdal pro všechny... to byla asi ta chyba.

      Vloženo 5.12.2022 20:15:56

  • ? 

    Reagovat

     

    Možná skutečně rodinné důvody, možná úplně jiné. Třeba prozřel, zjistil jak to v pozadí chodí, kdo je vodí a tak nějak. Ale odstoupení je podraz na voliče, to vše si měl uvědomit před volbami. Teď odstoupí a zase začnou zákulisní boje, kdo za něj, z jaké strany, v tom spolku různých stran. Za mne, potvrdit jako zvoleného natvrdo dalšího v pořadí dle výsledku voleb, bez rozdílu, z jaké strany.

    Vloženo 5.12.2022 14:37:36

« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace