4. prosince 2022 • 18:13

Skvělé výkony badmintonistů Mendreka s Králem! V Salvadoru se dostali do finále

Autor: juh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihoamerické turné skončilo pro Adama Mendreka a Ondřeje Krále úspěchem! Čeští badmintonisté po třetím místě v Peru, vítězství v Mexiku brali v neděli v Salvadoru druhé místo. Ve finále v San Salvadoru nestačili na kanadskou dvojici Kevina Lee a Ty Alexandera Lindemana. Český pár prohrál ve třech setech. „Finále skončilo nejtěsněji, jak mohlo. Koncovky 1. a 3. setu nám vůbec nevyšly. Nebyli jsme schopni převzít více iniciativy na prvních třech míčcích, konkrétně na servisu,“ prohlásil Mendrek, který si se svým parťákem připsal hodně bodů do světového žebříčku.



Do turnaje vstupovali jako druhý nasazený pár, na cestě do finále porazili domácí hráče, poté soupeře z Brazílie a ze Španělska. V něm nastoupili proti Kanaďanům, které porazili v Mexiku v prvním kole. Jenže oproti předchozímu duelu se z toho stala velká bitva. První set Mendrek s Králem prohráli 19:21. Druhý vyhráli, ve třetím pak nestačili poměrem 18:21.

„Je to škoda, mohli jsme zvítězit ve dvou setech, kdybychom byli více odvážní v těch klíčových situacích. Mrzí mě, že jsme nenavázali na zlatou medaili z předchozího týdne, chyběl opravdu kousek,“ dodal Mendrek. Společně s Králem ale mají výbornou bilanci ze třech turnajů v Jižní Americe. „Na druhou stranu, jihoamerická tour se nám povedla, máme kompletní medailovou sbírku a potřebné body do světového žebříčku. To byl cíl a s tím spojené i odehrát co nejvíce zápasů.“

V následujícím dnu odlétají zpátky do Česka. Od 15. do 18. prosince je čeká kvalifikace na ME družstev ve Skotsku, kde nastoupí proti Lucembursku a Skotsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud