Pátek , 26. 04. 2024

Oto

O tohle si letos napište Ježíškovi

S blížícími se Vánocemi po nás naši blízcí budou chtít vědět, co si přejeme pod stromeček. To se může zdát jako příjemná otázka, ale opak může být pravdou. Ne vždy máme v záloze seznam předmětů či zážitků, které nutně potřebujeme mít. Často se může dostavit pocit, že už máme vlastně všechno.

Přesto nechceme naše přítele či rodinu odbýt se slovy, že nic nepotřebujeme. Proto se může hodit malá inspirace na dárky, které nás potěší i v případě, že nic nechceme.

Přesto nechceme naše přítele či rodinu odbýt se slovy, že nic nepotřebujeme. Proto se může hodit malá inspirace na dárky, které nás potěší i v případě, že nic nechceme.

Příležitost zažít něco nového

Pokud vás neláká žádný hmotný dárek, vždy si můžete přát neobvyklý zážitek. Nejlepší možností je pak nechat vašim blízkým volnou ruku s výběrem konkrétního zážitku. Díky tomu vůbec nebudete tušit, co vás v dárku čeká a dočkáte se opravdového překvapení.

To ovšem vyžaduje důvěru v to, že vás přátele či rodina opravdu znají a odhadnou zážitek, který vás potěší a zároveň překvapí. Pokud vám taková míra důvěry nechybí, neváhejte a přejte si právě poukaz na zážitek.

Chcete-li vaše blízké alespoň trochu nasměrovat, možností máte opravdu nespočet. Stačí se porozhlédnout na některém z webů, kde jsou poukazy na zážitky poskytovány. Ať už vás láká projížďka ve sporťáku na závodním okruhu nebo snad škola yachtingu přímo u moře, jistě nebudete výběrem zklamáni.

Zkuste ochutnat exkluzivní alkohol

Přemýšlení nad tím, co si přejete pod stromeček, by vám jistě šlo lépe se sklenkou kvalitního alkoholu v ruce. A právě prémiový alkohol podle vašeho gusta může být výborným dárkem. Ať už si tedy vyberete exkluzivní rum, klasickou whiskey či americký bourbon, můžete z něj vytvořit pevnou součást vašich momentů relaxace po náročném dni.

diplomatico

Pokud máte chuť experimentovat, požádejte okolí o to, aby pro vás vybrali netradiční značku alkoholu či přímo druh, který jste dosud neochutnali. Případně můžete vsadit na klasiku a nechat se podarovat vaší oblíbenou láhví, na kterou nedáte dopustit. Výhodou prémiového alkoholu je také fakt, že vám vydrží opravdu dlouhou dobu a pokud na něj nebudete mít chuť hned po Vánocích, nemusíte nikam spěchat.

K TÉMATU  5 receptů na proteinové smoothie, které spolehlivě zažene hlad

Vzdělání jako dárek

Nejenom v roce 2022 obrovsky narostla popularita vzdělávacích aplikací a portálů. Váš vánoční dárek vám tak může rovnou vypomoci s předsevzetím na rok 2023. Nechte se obdarovat předplatným třeba do aplikace na angličtinu, případně na některý z obecněji zaměřených vzdělávacích portálů.

Můžete se v následujícím roce konečně pustit do nového cizího jazyku, či ovládnout úplně novou dovednost. Výběr je opravdu široký. K dispozici jsou weby i aplikace v češtině i angličtině, i když předchozí znalost anglického jazyka vám výběr podstatně rozšiřuje.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V dnešní době je těžké se někam vydat na dovolenou, jelikož všude se setkáte s nejrůznějšími restrikcemi z důvodu Covid-19. Proč se tedy zbytečně vystavovat nebezpečí návštěvy zahraničí? Vždyť v koutech naší republiky je tolik krásných míst, kde můžete strávit skvělou dovolenou, a navíc tak podpořit náš cestovní ruch a ekonomiku?
To se ví, že nejjednodušší ze všeho je koupit si růže v obchodě a o víc se nestarat. Jenže co by to pak bylo za zábavu? Kde by byl ten pocit, že si něco sami vypěstujete a můžete se tím kochat a chlubit všem známým? U růží to platí dvojnásob. Dokáží udělat na zahradě takovou parádu, že od nich nebudete moci odtrhnout oči. A to už za drobet té námahy rozhodně stojí!
Bílá kuchyně se může už od prvního pohledu zdát jako jasná výhra. Je to barva, která se hodí ke všemu, je nadčasová a nesmrtelná. Možná máte představu, že bílá kuchyně vydrží roky, protože nikdy nevyjde z módy. Navíc už se nemůžete dočkat, jak se vyřádíte na doplňcích, protože k bílé se přece hodí všechno. Bílá kuchyně ale má i své stinné stránky. Znáte je?
Tato anglická diva se proslavila předně jako zpěvačka, ale zároveň také svým skladatelským nadáním a působností v modelingu. Dua Lipa má původ v samotné Albánii. Mohli byste se domnívat, že její jméno je smyšlené pro zviditelnění ve světě showbyznysu, a že pod ním jen vystupuje, ale není tomu tak. Dua Lipa je skutečně její rodné jméno.
Dne 4. ledna roku 2019 byl na sociální platformě Instragram vytvořen účet. Na tomto účtu byla toho samého dne vystavena fotografie obyčejného slepičího vejce společně s popiskem: „Pojďme z tohoto obrázku udělat nový světový rekord a dát jí největší počet lajků, jaký tu kdy byl. Překonejme aktuální rekord, který drží Kylie Jenner s 18 miliony lajky“. A tím to všechno začalo.
Vědci tvrdí, že lunární cykly mohou souviset třeba s délkou spánku a menstruačními cykly. Vše je ale předmětem sporů. Jak si stojí věda a její pátrání po příčinách nespavosti u lidí? A v čem nás ještě měsíc a jeho cyklus ovlivňuje? Podíváme se na dopady měsíce na lidskou psychiku, zdraví i běžný denní režim.
Bydlet v malém příbytku není nic, za co byste se měli stydět. A stejně tak to není žádná nevýhoda. Naopak - čeká vás méně uklizení. Konkrétně utírání prachu, protože se u vás nebude nacházet velké množství nábytku. Tím se takovým pomyslným oslím můstkem dostáváme k jeho zařizování. Abyste nežili v přecpané, kýčovité domácnosti, vyplatí se myslet na několik základních pravidel. 
Konzumace kávy, čaje a červeného vína, kouření, přibývající věk a tak dále – faktorů, proč dochází ke žloutnutí zubů je mnoho. Někteří jedinci mají ke žloutnutí zubů větší sklony než jiní. Naštěstí se nacházíme ve 21. století. A způsobů a metod, jak zuby vybělit je tolik, že si vybere opravdu každý. Pojďme na to!2
Říká se, že ticho je ten nejkrásnější zvuk. V případě, že potřebujete shodit nadbytečná kila, podpořit zdraví srdce, zlepšit náladu a nakopnout pracovní výkon, vám však nepomůže. To hudba ano!
Během pandemie začali lidé trávit o 30 procent více volného času u mobilů a počítačů. Aktuálně to jsou čtyři hodiny a dvanáct minut denně u smartphonu a další čtyři hodiny před monitorem. Tato 'nálož' má své důsledky. Čekárny očních lékařů praskají ve všech. Nechcete-li se k pacientům přidat, neignorujte varovné signály. Naučte se potížím předcházet a řešte je.
Podzim je tady. Cítíme to nejen ve vzduchu, ale také to vidíme - listy stromů se začínají zbarvovat a okenní parapety opouští letní rostliny, které je třeba zazimovat. Jelikož jsou nyní okenní parapety prázdné, je načase je něčím oživit. Pojďme si zmínit několik rostlin, které vydrží i chladné podzimní dny.  

Výběr článků

Také přemýšlíte, že by se vaší domácností proháněl robotický vysavač? My to vyzkoušeli, abychom se přesvědčili, zda je třeba jej chválit, nebo zda si ještě počkáme na pokrok. Proč jsme byli nadšeni, a co jediné vysavači nemůžeme odpustit?
Blíží se začátek nového školního roku a pro tisíce prvňáčků i první cesta do školy. Trasa, která pohledem dospělého působí bezpečně, může ale pro dítě skrývat řadu nástrah.
Mezi příjemné okamžiky dne může patřit i úlevná relaxace ve vaně. Aby byl zážitek opravdu důkladný, je třeba zvolit nejen vhodnou vanu, ale také vanovou baterii, případně další koupelnové doplňky, jež proces uvolnění podpoří.

Nepřehlédněte

Také vám někdo v polovině vaší dovolené začne připomínat, jak se vám to krátí a že už brzy půjdete do práce? Kdyby to někdo udělal, asi byste se pěkně naštvala. Ale připomínat dětem, že brzy skončí prázdniny, připadá mnoha dospělým normální. Přitom i děti si potřebují odpočinout a ne myslet na povinnosti, které je čekají. Mají se vůbec děti o prázdninách učit?
I když to tak zatím venku ne vždy vypadá, je jaro a příroda se probouzí ze zimního spánku. Právě jarní měsíce jsou ty pravé pro přípravu zahrady na nadcházející sezónu. Pokud chcete v létě sklízet ovoce a zeleninu, válet se v zelené trávě nebo se radovat z okrasných květin, něco pro to musíte udělat už teď. Podívejte se společně s námi na patero zahradních prací, kterým je dobré věnovat čas už teď.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek