Pátek , 19. 04. 2024

Rostislav

8 způsobů, jak letos o Vánocích můžete ušetřit za dárky

I když jídlo není zrovna nejlevnější položka, to nejdražší na Vánocích jsou zejména dárky. Dvojnásob to platí tehdy, pokud máte kolem sebe víc lidí, které chcete pod stromečkem obdarovat. Jak se dá ušetřit za dárky, aniž byste museli mít výčitky před ostatními členy rodiny? Poradíme vám.
ušetřit za dárky
Ušetřit za dárky se dá několika způsoby.

05. 12. 2022

05. 12. 2022

Letošní Vánoce se nám mohou opravdu hodně prodražit – zaplatíme víc za jídlo, energie i za dárky. Je proto čas se nad tím vším trochu zamyslet a přehodnotit situaci. Jak letos ušetřit za dárky? Opravdu je nutné, aby přes ně nebyl vidět stromeček?

1. Dávejte dárky jen dětem

Ačkoli i dospělí zbožňují Vánoce, není pochyb o tom, že úplně nejvíc si je užijí ti nejmenší. Radostné rozbalování, divočejší trhání papíru a následné juchání je zážitek, o který se žádný rodič ani prarodič nechce připravit. Na druhou stranu je teď dvojnásob nutné nějakou tu korunu ušetřit, tak není nic lepšího než pořídit rozumně dárky jen dětem, dospělí si i bez toho dokážou představit Vánoce nebo jim bohatě stačí nějaká maličkost.

vánoce
Největší radost udělají vánoční dárky dětem, zkuste se zaměřit jen na ně.

2. Vyrobte si vlastnoruční dárky

Dobře ušetřit za dárky můžete i díky tomu, když nebudete kupovat nic drahého, ale vyrobíte si úspornější variantu pěkně doma. Navíc podomácku tvořené dárky mají přidanou tu hodnotu, že jim věnujete svůj čas, lásku a péči. A takové dárky vykouzlí pod stromečkem úsměv víc než cokoli jiného.

3. Využijte slevových akcí

Sice největší boom slev přichází až po Vánocích v rámci novoročních výprodejů, ovšem i před Vánoci se dá vychytat řada skvělých akcí, díky kterým můžete výrazně ušetřit za dárky v mnoha oblastech a nezáleží na tom, jestli máte v hledáčku knížky, oblečení, alkohol nebo cokoli jiného. A když zrovna nenatrefíte na akci, můžete využít i cashbacky, se kterými se v posledních letech doslova roztrhnul pytel.

nákupy
Slevové akce jsou na internetu prakticky pořád a lze tím hodně peněz ušetřit.

4. Věnujte si společné dárky

Jednou z možností je i pořízení společných dárků, a to zejména v rámci jedné rodiny. Díky tomu totiž potěšíte nejen děti, které se dárků nemohou nabažit, ale vlastně přinesete radost i sobě. Příkladem jsou třeba stolní hry, zajímavé a interaktivní knížky a mohli bychom pokračovat. I to je značná úspora, která se rozhodně bude hodit.

K TÉMATU  Udržitelný adventní kalendář, za který vám příroda poděkuje

5. Omezte počet obdarovaných lidí

Pokud máte opravdu početnou rodinu, pak věříme, že z nakupování dárků občas šedivíte. A čím víc lidí, tím se samozřejmě bude jednat o větší částku, kterou musíte pro pořízení dárků vynaložit. Nejlepší je v tomto případě počet obdarovávaných lidí seškrtat na minimum, případně místo většího dárku dát jen drobnost.

6. Složte se s ostatními

Na druhou stranu, pokud je vás víc, může to být pro vás určitým esem v rukávu. Jednoduše se můžete domluvit na tom, že se na dárky pro druhé složíte. S větším počtem lidí pak logicky klesne váš podíl, který bude mnohem menší, než kdybyste dárky kupovali samostatně.

7. Určete si maximální částky

Dobrým způsobem jak ušetřit za dárky je také stanovení si maximální částky, kterou chcete utratit. Právě to vás přirozeně donutí k tomu, že budete hledat levnější alternativy nebo omezíte množství tak, abyste se do cílové částky opravdu dostali.

stromeček
Bohatě postačí, když každý najde pod stromečkem jeden, dva dárky.

8. Nakupujte dárky z druhé ruky

Pokud chcete ušetřit za dárky, a zároveň vyznáváte udržitelnost, pak vás dost možná nadchne varianta nákupu z druhé ruky. Je sice pravda, že nové věci mají své kouzlo, ta novota voní snad každému, ovšem ten pocit, kdy se podílíte na snížení plýtvání, a přitom rozdáváte radost, není také úplně k zahození.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Dárky k Vánocům, každoroční dilema. Čím obdarovat blízké?

Kolik stojí Vánoce? A jak letos ušetřit?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vánoce patří mezi nejkrásnější období roku. Všechno se třpytí, blýská a svítí. Proměňte i svůj domov v kouzelné místo plné vánoční atmosféry. Ať už je však váš byt velký nebo maličký, existuje spousta způsobů, jak ho přes Vánoce vyzdobit. Připravili jsme pro vás seznam toho, co by vám rozhodně nemělo uniknout.
Když se podíváte do ledničky u svých rodičů nebo u známých, možná vás překvapí, že tam dávají i potraviny, které vy uchováváte jinde. Víte však, co je tedy správné, a jaké potraviny bychom do lednice opravdu dávat neměli?
Psi jsou odjakživa symbolem věrnosti a oddanosti. I mezi nimi se však najdou jedinci, kteří v tomhle směru excelují. Možná znáte příběh japonského psa plemene Akita Inu jménem Hačikó ze dvacátých let minulého století. Ten byl zvyklý čekat na svého pána, univerzitního profesora v letech, na jednom tokijském nádraží, kde ho páníček nechával cestou do práce.
Saláty k obědu, svačiny po cvičení nebo šťávy z ovoce jsou obecně považovány za zdravé, ale pokud s nimi nezacházíte správně, vašemu hubnutí spíše uškodí. Dresing na salátu je často stejně kalorický, jako kdybyste snědly hamburger, a ovocné šťávy mají energetickou hodnotu jako tabulka čokolády. Jak si správně poradit s přípravou jídla při hubnutí?
V dnešním poutavém článku na Dámské Lize zkoumáme magii Vánoc očima dětí. Jak dlouho trvá jejich víra v Ježíška, a co by rodiče měli vědět, aby tuto kouzelnou dobu pro své potomky co nejlépe utvořili? Přinášíme vám nejen pohled na to, do kolika let děti věří na Ježíška, ale také rady, jak tuto vánoční tradici zachovat a jaké situace by rodiče měli pečlivě sledovat. Podívejte se s námi na jedinečný svět Vánoc očima nejmladších!
Když jsem potkala Petra, strašně se mi líbil a učaroval mi jeho úsměv, nadhled i smysl pro humor. Nikdy jsem ale necítila ty pověstné motýlky v břiše. Všem v okolí se ale líbil, dostal i mé rodiče a všichni si mysleli, že pro mě nemůže být vhodnější partner.
Krásně a hladce oholené nohy bez jediného pořezání - to se zdá být nesplnitelným snem pro řadu žen. Je to ale opravdu tak náročné, jak se to jeví? Nebo je to jenom o několika tricích či dodržování zásad, které vedou k dokonalému oholení? Pojďme si prozradit, jak si dokonale oholit nohy. Vždyť hladká pokožka vede k vyšším sebevědomí.
Asi pro vás není žádnou novinkou, že s přibývající propojeností všeho a všech se ztrácí schopnost se skutečně odpojit. Mozek je zaplaven doslova nevysychajícím proudem informací, které zároveň nedokáže zpracovat. Co se vlastně děje a co můžete dělat pro svůj spokojený život?
Neustále si něco píšou na mobilu, navštěvují se, a rozhodně si nejste jistá, že jste schopná se na to dále dívat? Poradíme vám, jak vyzrát na situaci, kdy se váš přítel stýká se svou ex.
Neexistuje žádný univerzální návod, jak si zařídit moderní obývací pokoj. Každý člověk je totiž jiný a každý z nás má odlišný vkus. Důležité proto je, abyste si obývací pokoj vybavili tak, aby se vám v něm příjemně žilo, působil harmonicky a měli jste tam vše, co potřebujete k relaxu a času společně strávenému s rodinou.
Nic nedokáže pokazit dovolenou tak jako špatné počasí a zdravotní obtíže. S počasím sice vy sami nic neuděláte, ale před zdravotními neduhy se můžete chránit tím, že si pečlivě sbalíte s sebou na dovolenou také lékárničku. V zahraničí se totiž léky první pomoci shání obtížněji.
Léto skončilo a i když bývá na podzim chladno a zataženo, nemělo by vám to zkazit náladu. Raději přijměte období, které právě přichází, a inspirujte se nápady na kouzelné podzimní dekorace. S jejich pomocí můžete originálně vyzdobit váš domov uvnitř i zvenku a přizpůsobit atmosféru barvám za okny.

Výběr článků

Legíny – poměrně kontroverzní kousek oblečení, na který má každá žena svůj názor. Zatímco některé jsou na jedné straně barikády a striktně je odmítají, druhé je naprosto milují - doma, do práce i do města. Pojďme se jim trochu podívat na zoubek, a především zjistit, jak legíny nosit, protože právě v tom bývá velmi často zakopaný pes oné nespokojenosti.
Každá žena občas zažívá stres anebo úzkosti – to je naprosto běžné. Nicméně nahromaděný stres dokáže pěkně potrápit a zařídit spoustu zdravotních problémů. Ale takový stres v těhotenství! Ten dokáže ovlivnit vývoj vašeho miminka – a to přece žádná z vás nechce. Jak se tedy poprat se stresem v těhotenství?
Termín mamahotel se používá hlavně pro syny, kteří bydlí u svých matek či rodičů dlouho, samostatně vydělávají, nicméně na vedení domácnosti se příliš nepodílejí. Ale i mladé slečny mohou svým dlouhodobým bydlením s rodiči plnit definice mamahotelu. Kdy je ten správný čas dětem naznačit, že se mají stěhovat a mamahotel končí? A naopak, není příliš brzy, když chtějí odejít ve 20?

Nepřehlédněte

Pokud jste vášnivá zahradnice nebo máte vymezené místo na pěstování plodin na vašem balkoně, pak jistě mezi vaší úrodou nechybí ani rajská jablíčka. Rajčata jsou nejen chutnou pochoutkou k odpolední svačině, ale také skvělou ingrediencí na vaření, například k italským receptům. Seznamte se s těmi nejlepšími kroky pro perfektní úrodu rajčat.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek