05.12.2022 14:34

Divadlo Antonína Dvořáka v Příbrami uvede jako svou letošní poslední premiéru komedii Sex noci svatojánské

Divadlo Antonína Dvořáka v Příbrami uvede jako svou letošní poslední premiéru komedii Woodyho Allena Sex noci svatojánské. V režii Milana Schejbala se divákům přestaví Martin Dusbaba, Helena Lapčíková, Lukáš Typlt, Anna Fixová, Václav Rašilov a jako host studentka DAMU Terezie Hájková. Premiérová představení budou ve čtvrtek a v pátek na velké scéně, informovala dnes ČTK Dana Hassmannová z divadla.

Diváci se podle dramaturgyně Pavlíny Schejbalové mohou těšit na romantickou komedii plnou kouzel a zajímavých efektů. V letním sídle uprostřed lesů se setkávají tři rozdílné páry. Vynálezce Andy se svou manželkou, filozof Leopold se svou snoubenkou a lékař Maxwell s ošetřovatelkou. Inscenace, která je variací na Shakespearovu nejhranější komedii Sen noci svatojánské, pojednává o tom, jak s hrdiny zamíchá kouzlo svatojánské noci.

Nejde zdaleka o první dílo známého amerického filmaře a scenáristy, které příbramský soubor nastudoval. Už dříve divadlo uvedlo Prokletí nefritového škorpiona nebo Zahraj to znovu, Same.

https://www.divadlopribram.eu/

Autor článku: ČTK: khj, kš