Hlavní obsah

PŘÍMÁK EXTRA: Snad se Mbappé nezblázní, pro fotbal by to byla škoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalové mistrovství má za sebou už polovinu osmifinálových klání. Kdo ze současných známých čtvrtfinalistů předvedl o víkendu nejlepší výkon? „Kdybych měl fakt natvrdo někoho vybrat, řeknu Nizozemsko... z těch čtyř týmů předvedli nejpřesvědčivější výkon,“ reaguje Martin Mls ve fotbalovém pořadu PŘÍMÁK EXTRA. „Nesmírně disciplinovaný mančaft, který to má od trenéra jasně dané a drží se toho,“ potvrzuje slova redaktora Karel Jarolím.

Přímák EXTRA s Karlem Jarolímem k fotbalovému MS v KataruVideo: Sport.cz

 
Článek

Někdejší reprezentační kouč zároveň upozorňuje, že žádný z postupujících nemusel v osmifinále otáčet skóre, ač v některých případech nebyli daleko od inkasování branky. Platí to například o Anglii. „Než dali první gól, byl to za mě fotbal bez nápadu," kritizuje trenér.

Oba hosté se na dotaz moderátora Aleše Svobody shodují, že nejlepší individuální výkon zatím podal Kylian Mbappé, který jednoznačně vedl Francouze za postupem proti Polsku. Na výhře 3:1 se podílel nejprve asistencí na trefu Oliviera Girouda, další dvě branky vstřelil sám.

A to je Mbappému stále teprve 23 let. „Snad se nezblázní, pro fotbal by to byla škoda," říká Karel Jarolím. 66letý expert také oceňuje počin Oliviera Girouda, který vstřelil svůj 52. reprezentační gól a posunul se tak v historické tabulce francouzské reprezentace před Thierryho Henryho. „Bylo vidět, že když střídal, (trenér) Deschamps mu skočil kolem krku. Zřejmě to prožívají spolu," dodává Jarolím.

Reklama