Úzkokolejka pozastavila žádosti na vystavení povolení Drážního úřadu

Drážní úřad pozastavil do poloviny února na žádost Jindřichohradeckých místních drah vydání osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy. Jde o klíčový dokument, bez kterého není možné uvažovat o obnovení jakéhokoliv železničního provozu úzkokolejky. Drážní úřad vykonává působnost orgánu státního dozoru na nad provozem na železnici.

„V žádosti podané koncem září 2022 shledal Drážní úřad nedostatky a vyzval JHMD k doplnění podkladů do 15. 11. 2022. Řízení bylo přerušeno společně s výzvou do doby odstranění nedostatků. V mezičase společnost požádala o prodloužení lhůty pro doplnění podkladů do 15. 2. 2023. Řízení tudíž zůstává přerušeno a další vývoj neumíme odhadnout, “ uvedla mluvčí Drážního úřadu Pavlína Straková.

¨Na vydání osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy má úřad čtyři měsíce od předložení všech nezbytných podkladů a odstranění nedostatků. Hlavním problémem pro vydání osvědčení je prohlášený finanční úpadek, doložení finanční stability je nezbytností pro vydání tohoto základního osvědčení Drážního úřadu.

Podle mluvčí Drážního úřadu nebyla dosud podána ani Žádost o osvědčení dopravce pro Jindřichohradecké místní dráhy.

¨Drážní úřad navíc vede s Jindřichohradeckými místními drahami řízení o odejmutí licence dopravce a úředního povolení k provozování dráhy z důvodu finanční nezpůsobilosti. „Tyto řízení nadále běží a zatím  v nich nebylo rozhodnuto,“ uvedla mluvčí Drážního úřadu Pavlína Straková.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů