Masarykův okruh odhalil kalendář závodů na sezónu 2023.

Závodní kalendář pro sezónu 2023

Červenec na Masarykově okruhu bude patřit mezinárodnímu šampionátu Alpe Adria. Na jaře se vrátí sidecary

Příští sezóna na Masarykově okruhu nabídne motocyklový šampionát Alpe Adria, který po loňské obnovené premiéře dostává samostatný červencový termín. Do závodního programu se zároveň vrací mezinárodní šampionát sidecar. Fanoušci se mohou těšit i na pestrý automobilový víkend Masaryk Racing Days nebo oblíbený Histo Cup.

Výraznou novinkou pro rok 2023 je osamostatnění mezinárodní motocyklové série Alpe Adria. „Na rozdíl od letošní sezóny, kdy byla Alpe Adria součástí Jarní ceny Brna a Velké ceny Bohumila Staši, dostává šampionát vlastní červencový termín. Promotér o něj projevil velký zájem a my jsme mu rádi vyšli vstříc.

Pro fanoušky to znamená další víkend kvalitních motocyklových závodů s mezinárodní účastí,“ vysvětluje předsedkyně představenstva společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová.

Do Brna se vrací populární sidecary

V kalendáři zůstávají oba motocyklové závodní víkendy, které se jedou pod patronací Českomoravské asociace motocyklového sportu. Minimálně při Jarní ceně Brna program doplní mezinárodní závody sidecar. „Osobně mám velkou radost, že se šampionát podařilo do kalendáře znovu zařadit. Sidecary jsou velmi atraktivní disciplínou, která je navíc s Masarykovým okruhem historicky silně spjata.

 

Proto věřím, že tato zpráva potěší i všechny fanoušky,“ dodává Ivana Ulmanová. Významně posílenou motocyklovou sezónu uzavře na podzim již tradiční Velká cena Bohumila Staši.

Tradiční automobilové šampionáty zůstávají

Start příštího roku nabídne bohatě obsazený mezinárodní závod automobilů do vrchu, který se pojede nejen jako Mistrovství České republiky, ale nově i jako Mistrovství Rakouska. Na podnik naváže květnový šampionát historických vozů Histo Cup.

Automobilová část programu vyvrcholí tradiční zářijovou akcí Masaryk Racing Days, která nabídne souboje středoevropské okruhové elity. Pro fanoušky rychlých kol je navíc v jednání atraktivní doplnění už tak nabitého víkendového harmonogramu.