Mladá Boleslav: Sbor českých bratří hostil Festival vánočních stromů

05.12.2022 18:35 | Tisková zpráva

Mladá Boleslav o druhém adventním víkendu zažila Festival vánočních stromů. V prostorách Sboru českých bratří bylo po tři dny vystaveno více než 40 stromů, které ozdobili mladoboleslavské firmy, školy i jednotlivci. Akci pořádal Nadační fond Šance pro děti.

Mladá Boleslav: Sbor českých bratří hostil Festival vánočních stromů
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Každá firma ozdobila svůj stromek podle svého zaměření. Spatřit tedy bylo možné i pekařský, pivní, nebo klobásový strom. „Nápad komunitního zdobení stromů jsme převzali ze zahraničí, konkrétně z USA. Nechceme nijak narušovat českou tradici Vánoc, ale myslíme si, že společné zdobení vánočních stromů by se mohlo stát příjemnou součástí mladoboleslavského adventu,“ uvedla Iva Crookston z Nadačního fondu Šance pro děti.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Festival v pátek 2. prosince zahájil pěvecký sbor Paprsek a zpěvačka Liana Braunová Derner. V průběhu víkendu vystoupily další dětské pěvecké sbory z Mladoboleslavska. Součástí festivalu byly dvě soutěže pro děti a vánoční kvíz pro dospělé. Jeden z vystavených stromů byl tzv. Strom pro Vendy, prostřednictvím něhož mohli lidé přispět na léčbu matky dvou dětí, která po dopravní nehodě upadla do apalického syndromu.

Festival během tří dnů navštívilo celkem 2200 návštěvníků a žáci z 12 mateřských a základních škol. Vítězem festivalu se nakonec stal delfínový strom, který ozdobil mladoboleslavský Klub Delfín. Festivalové stromy po skončení akce putovaly do dětských domovů, Klaudiánovy nemocnice a do domů seniorů.

Hlavním sponzorem festivalu byla mladoboleslavská restaurace Start.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…