Lupič s kořistí utíkal s kuklou na hlavě, narazil na policistu v civilu

  11:36
Jako do bankomatu si chodil pro peníze do samoobsluhy šestadvacetiletý lupič na Brněnsku. V ruce měl nůž a zamířil vždy k pokladně, odkud ukradl hotovost, a to nejen jednou. Dnes už sedí ve vazbě.

Poprvé si obchod v obci nedaleko Židlochovic vyhlédl pachatel na konci října. Tehdy prodavačku donutil k vydání zhruba tří tisíc korun z pokladny.

„Tato částka však pro něj zřejmě nebyla dostatečná, a tak návštěvu obchodu po pár dnech zopakoval,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka. To už nemusel lapka pokladní vyhrožovat, ale využil její nepozornosti a vzal z kasy další dva tisíce.

Ani tyto peníze mu nestačily, nebo brzy došly, a tak se vydal v druhé polovině listopadu do samoobsluhy znovu. A opravdu se i sám obsloužil. „Zamaskovaný v kukle a s nožem v ruce požadoval znovu vydání hotovosti. Vyděšené prodavačce se z obchodu podařilo s hrůzou utéct, lupič se tak mohl snadno zmocnit další hotovosti v pokladně,“ popsal mluvčí.

Sám pak prchal s pěti a půl tisíci v ruce po ulici. Jenže měl přitom kuklu na hlavě, takže na sebe lehce upozornil. K jeho smůle si jej všiml policista, který měl v ten den zrovna osobní volno. A ten nelenil.

„Do auta přibral svého souseda a drzého lupiče se jali pronásledovat. Po pár metrech se jim ho také podařilo zadržet, takže jej pak mohli předat přivolaným uniformovaným policistům,“ doplnil Chaloupka.

Dnes už muž, který takto získal deset a půl tisíce korun, sedí ve vazbě, a tak nemůže ve své trestné činnosti dál pokračovat. Za loupež mu podle trestního zákoníku hrozí až deset let vězení.

Autor: